FacebookTwitterLinkedIn

Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a anunțat că au fost descoperite 32 de tipuri de măști de protecție neconforme, informează Mediafax, citat de Digi 24.

Prima alertă legată de această problemă a fost semnalată pe 28 aprilie și viza 4 tipuri de măști, iar cea de-a doua pe 9 mai, când au fost găsite alte 7 tipuri de măști neconforme. Cea de-a treia alertă transmisă a fost pe 22 mai pentru 6 tipuri de măști de protecție. Numărul total de măști neconforme este de 32, iar cele mai multe dintre acestea au fost fabricate în China.

Măștile sunt neconforme deoarece nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție. Aceste măști pun în pericol sănătatea celor care le utilizează, din cauza capacității de filtrare deficitară și felul în care ele se adaptează pe față. Prin urmare, o cantitate mare de microorganisme poate pătrunde prin aceste măști, amplificând riscul de infectare cu noul virus. Ultima alertă s-a emis pentru 15 tipuri de măști de protecție neconforme.