FacebookTwitterLinkedIn

 Mașinile au devenit, odată cu evoluția umanității și a mijloacelor de deplasare, bunuri indispensabile în viața oricărui om care dorește să aibă o viață cât mai apropiată de normalitate. Datorită automobilelor îți poți câștiga traiul prin joburi ce necesită deplasare constantă, te poți bucura de vacanțe de vis alături de prieteni sau familie și poți rezolva probleme în diferite locuri, într-un timp relativ scurt. 

    La fel cum, probabil, tu mergi periodic la medic pentru analize de rutină, și mașina ta are nevoie de astfel de vizite periodice, însă nu la un medic ci la un mecanic sau la un service specializat. În rândurile următoare vei descoperi care sunt cele mai frecvente semne că mașina ta are nevoie de o vizită la un service. 

    De obicei recomandările profesioniștilor în domeniul mecanic sunt ca revizia unui autoturism folosit des să fie efectuată la un an de zile sau la aproximativ 10 mii de kilometrii parcurși. Însă dacă mașina ta prezintă semne clare că ar avea nevoie de o verificare este indicat să nu amâni acest proces. Dacă ești din capitală și încă nu ai un service de care să fii mulțumit poți scrie la căutare pe google: auto service Bucuresti și vei găsi foarte multe opțiuni. De exemplu, pentru revizii periodice și nu numai i-am găsit pe cei de la revizieautoservice.ro, un service extrem de profesionist ce oferă o gamă foarte variată de servicii.

Iată care sunt cele 3 semne clare că mașina are nevoie de o vizită la un service! 

  1. Ledul roșu de pe bord

Este primul și cel mai clar semn că mașina ta are nevoie de o vizită în service. Dacă ai ghinionul să se aprindă ledul roșu cu pictograma service sau, la unele modele, scris direct service, este cazul să te oprești din orice ai face și să mergi urgent într-un service. De multe ori problemele mașinii semnalizate de led-ul roșu pot fi destul de minore și pot fi rezolvate foarte ușor de către un profesionist însă, cel mai bine e să apelezi la unul. 

  1. Fumul

În general, fumul nu poate reprezenta o veste bună aproape în nici un context, poate doar în cel al grătarului cu prietenii. În cazul mașinilor sigur reprezintă o veste proastă. Indiferent că iese de sub capotă sau din țeava de eșapament, fumul de culoare închisă este un semn clar că automobilul tău are nevoie urgentă de o vizită la un service. Dacă fumul iese de sub capotă, acest lucru este un semnal că ai probleme la radiator iar dacă fumul de culoare albastră iese prin țeava de eșapament, aproape sigur există o scurgere de ulei ce trebuie verificată în amănunt.

  1. Vibrația frânelor

Frânele sunt un element extrem de important pentru siguranța ta și a celor din jur iar dacă observi orice modificare, oricât de mică la nivelul lor, este important să mergi urgent la o verificare în amănunt la un service specializat. Dacă simți că frâna vibrează poate fi vorba de o problemă la suspensie sau direcție sau, mai rău, la disc sau placa de frână. Oricare ar fi problema, aceasta trebuie verificată destul de urgent. 

     În concluzie, dacă ledul roșu de pe bord se aprinde, dacă observi prezența nejustificată a fumului de sub capotă sau al fumului albastru din țeava de eșapament sau simți că frâna vibrează, ar trebui să mergi cât mai curând la un service specializat, unde specialiștii din domeniu să rezolve eventualele probleme cu automobilul tău s-ar putea confrunta. 

foto: unsplash.com