Cautare
, Contributor

IT |
|

3 moduri esențiale de a vă pregăti afacerea pentru 5G

5G vine în curând în oraș! Sau, cel puțin, într-un oraș din apropiere. Dar ce este 5G, de ce este o tendință tehnologică atât de importantă și ce ar trebui să facă întreprinderile pentru a se pregăti pentru ea?
 aboneaza-te
smartphone 5G

5G în doar 30 de secunde

5G susține comunicarea în a cincea generație de telefoane wireless. Cele mai noi tehnologii de rețea ne promit o stabilitate mai mare, viteze mai mari de conexiune, latență mai mică (adică o reacție crescută), capacitatea de a conecta mai multe dispozitive simultan și capacitatea de a face față mai multor date.

5G profită de benzile de frecvență mare din spectrul radio care au, la rândul lor, o capacitate mare, dar lungimi de undă mai mici. Acest lucru ar putea face ca internetul mobil să fie la fel de rapid, dacă nu chiar mai rapid, decât conexiunile cu fibră cablată. De fapt, atunci când vor fi complet implementate, experții din industrie prezic că rețelele 5G vor fi de la 10 până la 20 de ori mai rapide decât 4G.

De ce tehnologia 5G contează?

Este posibil ca rețeaua mobilă să nu pară atât de interesantă, în comparație cu alte inovații tehnologice precum AI, robotică și mașinile automate, dar este coloana vertebrală a societății noastre online. Astăzi, aplicațiile, dispozitivele noastre și serviciile cloud care le alimentează trimit și primesc un flux constant de date în timp real. Nimic din toate acestea nu ar fi posibil fără tehnologia wireless.

Rețelele 5G pot face față unui număr mai mare de dispozitive conectate în aceeași zonă – aproximativ 1 milion de dispozitive pe kilometru pătrat, comparativ cu cele aproximativ 100.000 de dispozitive pe care rețelele 4G le pot gestiona. În plus, turnurile 5G sunt semnificativ mai mici decât generațiile anterioare – aproximativ de dimensiunea unui minifrigider – ceea ce înseamnă că pot fi amplasate în locații care nu ar fi funcționat niciodată în trecut. În teorie, acestea ar putea fi așezate cu ușurință pe fiecare felinar din țară.

Toate acestea vor facilita mai multe date, dar și fluxuri de date mai bogate și mai variate. Ca atare, 5G va conduce la progrese în multe alte tendințe tehnologice, inclusiv în AI, robotică și mășini automate. Acesta este ceea ce face 5G atât de important: potențialul său de a deschide oportunități interesante pentru inovație.

3 moduri în care întreprinderile ar trebui să se pregătească pentru 5G

Credeți că 5G nu contează pentru afacerea dvs.? Aruncați o nouă privire.

Sigur, este începutul potențialului de afaceri al 5G, dar asta nu înseamnă că nu va avea un impact uriaș asupra organizațiilor. În primul rând, deoarece 5G poate face față atât de multor dispozitive, este posibil să vedem o explozie a dispozitivelor inteligente și a senzorilor inteligenți. Bineînțeles, acest lucru va aduce date noi, care la rândul lor aduc noi oportunități de a învăța- în special folosind tehnici de analiză precum învățarea automată și inteligența artificială, care se bazează pe cantități mari de date. Cu alte cuvinte, 5G ar putea, în cele din urmă, să vă facă afacerea mai inteligentă.

Și, din punct de vedere practic, logistic, 5G înseamnă că rețelele mobile vor fi în cele din urmă un înlocuitor adevărat pentru rețelele cu fir, ceea ce ar putea permite companiilor să lucreze în locații inaccesibile anterior. De asemenea, vă face munca din mers mult mai rapidă și mai fiabilă.

Ca urmare a tuturor acestor lucruri, procesele de afaceri vor deveni mai eficiente – drept un simplu exemplu, orice proces care se bazează pe streamingul video rapid ar putea fi transformat. Noile oportunități de a genera venituri, de a crește inovația și de a vă conecta cu oamenii, vor fi abundente. De exemplu, dispozitivele mobile simple vor putea face mai mult cu realitatea virtuală și realitatea augmentată, care ar putea aduce în sine noi perspective de afaceri.

În mod clar, întreprinderile pot beneficia de 5G în multe feluri. Dar, pentru a profita de aceste beneficii, liderii de afaceri vor trebui să:

1. Creați o strategie 5G

Pentru mine, totul începe cu strategia dvs. globală de afaceri. Care sunt obiectivele dvs. organizaționale actuale și cum vă poate ajuta rețeaua avansată să atingeți aceste obiective? În linii mari, aceasta strategie va implica:

· Privind modalitățile prin care 5G vă poate ajuta să vă rezolvați cele mai mari provocări comerciale (de exemplu, comunicarea cu clienții dvs.);
· Planificarea noului val de automatizare și AI pe care 5G le permite;
· Explorarea oricăror modificări ale procesului, serviciului sau produsului care ar putea fi necesare;
· Bugetarea investiției necesare.

2. Luați în considerare sistemele IT și securitatea

Majoritatea organizațiilor care speră să beneficieze de 5G vor trebui să profite de ocazie pentru a-și revizui sistemele IT. Infrastructura locală va trebui să își mărească rapid capacitatea de a comunica cu dispozitive fără fir sau la distanță, pentru a profita din plin de beneficii.

Și pentru că datele vor crește într-un ritm accelerat, va trebui să vă gândiți la modul în care sistemele dvs. vor face față unei creșteri a datelor. (Ca să nu mai vorbim, cum veți obține informații valoroase din aceste date?) În plus, implicațiile de securitate – în special în ceea ce privesc dispozitivele la distanță – ar trebui abordate cât mai curând posibil.

3. Educați oamenii

Posibilitățile pe care le aduce 5G trebuie înțelese la fiecare nivel al organizației, de la echipa de conducere până la angajații din prima linie. Oamenii dvs. trebuie să înțeleagă ce este 5G, cum poate sprijini obiectivele de afaceri și cum poate îmbunătăți colaborarea și comunicarea. Cu educația potrivită, echipele pot fi mai atente la modurile în care 5G poate avea un impact pozitiv asupra afacerii.

Indiferent dacă afacerea dvs. va fi influențată de 5G într-un an sau cinci ani, puteți fi siguri că va veni o schimbare. Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi oricărui lider de afaceri nu este doar să mă gândesc la tehnologia 5G și la ce poate face astăzi, ci să ia în considerare noile posibilități pe care le-ar putea aduce în viitor.

Articol preluat Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii