FacebookTwitterLinkedIn

TTS, cel mai mare transportator de pe Dunăre, a reconfigurat lanțurile logistice pentru exporturile și importurile ucrainene. Astfel, primele trei camioane cu porumb pentru export din Ucraina au descărcat săptămâna trecută în silozul cu o capacitate de 30.000 tone deținut de grupul TTS în Galați.

Acestea fac parte dintr-un prim convoi de 23 camioane – dintre care alte șapte se află deja în vama Giurgiulești, ce urmează să descarce produse agricole de export din Ucraina în silozul TTS, de unde vor fi transbordate pe nave maritime prin terminalul portuar TTS din Galați.

Operațiunea reprezintă inaugurarea de către TTS a unei rute logistice destinată exportului de produse agricole ucrainene pe trasee combinate terestru/fluvial/maritim.

Pe segmentul terestru marfa va fi transportată din Ucraina până în terminalul portuar TTS din Galați, pentru început cu mijloace auto.

După reabilitarea ce urmează a fi realizată de CFR Infrastructură, a porțiunii de cale ferată cu ecartament larg, în lungime de 4 km, care face legătura între Giugiulești și terminal, exporturile de produse agricole ucrainene vor putea fi transportate direct pe cale ferată până în portul Galați.

Produsele depozitate în terminalul portuar TTS din Galați vor fi mai departe transbordate în barje și transportate pe ruta  Dunăre – Canalul Dunăre Marea Neagră cu destinație portul Constanța unde vor fi în final depozitate și transbordate în nave maritime. Alternativ, în Galați mărfurile pot fi transbordate direct în nave maritime cu destinații de peste mări.

Alte peste 100.000 tone exporturi ucrainene au fost expediate pe cale ferată de către grupul TTS, în principal prin subsidiara sa din Ungaria, dar și prin punctele de frontieră dintre Ucraina și România.