Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

În 2020, au fost raportate 18.103 de breșe de securitate cibernetică (raport)

O analiză a datelor colectate de Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST) a Statelor Unite despre vulnerabilităţile şi expunerile comune (CVE) a constatat că în 2020 s-au înregistrat mai multe rapoarte privind breşele de securitate decât în orice alt an până în prezent, informează Agerpres.
Securitate IT shutterstock_302508602

Conform raportului Redscan, un furnizor de managed security services, în cursul anului 2020 au fost raportate 18.103 de vulnerabilităţi şi expuneri comune (CVE), dintre acestea cele mai multe, 10.342, fiind clasificate ca severitate ridicată sau critică.

La nivel general, „bug”-urile de severitate ridicată şi critică dezvăluite în 2020 au depăşit suma totală a vulnerabilităţilor identificate în 2010, notează Agerpres.

Raportul de specialitate arată că aproximativ 4.000 de vulnerabilităţi s-au dovedit a îndeplini aşa-numitele „cele mai rele” condiţii, respectiv CVE-uri care au o complexitate de atac scăzută, nu necesită privilegii sau interacţiuni cu utilizatorii şi au confidenţialitatea desemnată ca fiind ridicată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii