FacebookTwitterLinkedIn

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat extinderea programului pilot “Termoficare de la Soare” în toate cartierele din Sectorul 1, având în vedere numărul mare de cereri din partea locuitorilor. 

Proiectul fost lansat în luna decembrie 2021 pentru blocurile din Cartierul Aviației care, fiind capăt de rețea, înregistrează cele mai multe avarii şi întreruperi de furnizare și prezintă cele mai multe dificultăți tehnice pentru livrarea agentului termic de către Termoenergetica SA. 

“Pe lângă blocurile din cartierul Aviației cu un total de 400 de apartamente pentru care s-au încheiat înscrierile în programul pilot în 10 ianuarie 2022, programul va fi extins în acest an pentru alte 2.000 de apartamente din celelalte cinci zone ale Sectorului 1. Ceea ce înseamnă un total de 2.400 de apartamente din toate zonele Sectorului 1 care vor fi încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură până la sfârșitul anului 2022”, a anunțat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Toate blocurile din Sectorul 1 care sunt reabilitate  termic și în care există asociații de proprietari se pot înscrie în program. Primăria acoperă 90% din costuri.

În prezent, Capitala are o rețea de termoficare urbană extinsă (peste 950 de kilometri de rețea primară, alți peste 2.900 de kilometri de rețea secundară și peste 1.000 de puncte și module termice) moștenită din perioada comunistă, care suferă frecvent avarii importante, iar costurile finale sunt suportate de cetățeni. 

“În anii 2023 și 2024, plănuim ca proiectul să fie continuat prin intermediul unui program multianual de montare a panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură în blocurile din Sectorul 1”, a mai spus Armand.