FacebookTwitterLinkedIn

Reuniunea a reprezentat un bun prilej pentru a discuta despre provocările şi satisfacţiile de a aduce oamenii împreună, dar şi o ocazie de a  împărtăşi poveşti şi experienţe, atât cu ceilalţi participanţi, cât şi cu reprezentanţii Facebook.

Printre femeile lider prezente la eveniment s-a aflat şi Atena Boca, din România, fondatoarea comunităţii Facebook La primul bebe. Cu acest prilej, ea a declaratLa început am crezut că oamenii vor căuta informaţii într-un grup ca al nostru. Dar în scurt timp ne-am dat seama că, mai mult decât orice, ei caută sprijin emoţional şi încurajare. La fel, întâlnirile ca aceasta sunt valoroase pentru liderii de comunităţi, pentru că avem cu toţii nevoia de a simţi că facem parte dintr-un grup mai mare. Aici putem întâlni oameni ca noi, cu probleme similare, şi primi uşor sprijin.

Alături de Atena Boca, din România au mai participat Bianca Mereuţă de la Ce Le Citim Copiilor,  Diana Mihăilă, iniţiatoarea comunităţii Idei de Organizare, Andreea Ionescu, coordonatoarea comunităţii Parintii Cer Schimbare, precum şi Nicoleta Cristea Brunel, fondatoarea Asociaţia SOS Infertilitatea.

Tineri părinţi, femei antreprenor, donatori de sânge – acestea sunt doar câteva dintre comunităţile Facebook aduse împreună la Varşovia pentru primul eveniment Facebook Women Community Leadership Meeting. În timpul prezentărilor şi al sesiunilor de networking, aceste comunităţi şi-au împărtăşit planurile şi experienţa de a conduce grupurile şi au participat la o serie de ateliere menite să le confere noi abilităţi şi cunoştinţe pentru a le ajuta să continue să construiască comunităţi şi să conecteze oameni 

Ştiu din proprie experienţă cât de importantă este o comunitate pentru a ne ajuta să ne simţim susţinuţi şi parte din ceva mai mare decât noi înşine, aşa că sunt foarte fericită că îi putem ajuta pe liderii comunităţilor care au un impact pozitiv, atât de puternic în regiunea Europei Centrale şi de Est, să-l amplifice şi mai mult. Diversele interese, scopuri şi cauze pe care aceste grupuri le reprezintă sunt extraordinare: de la rolul de mamă, la dezvoltarea unei cariere, de la sănătate la educaţie şi de la femei specializate în tehnologie, la femei ce provin dintr-un mediu defavorizat.” – a spus Nicola Mendelsohn, Facebook VP EMEA, care a vorbit cu participantele în timpul unei prezentări şi a unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. 

Grupurile de Facebook sunt utilizate de peste 1,4 miliarde de oameni din întreaga lume. Dintre aceştia, 400 de milioane de persoane aparţin grupurilor considerate semnificative şi care au devenit rapid cea mai importantă parte a experienţei oamenilor în reţeaua socială şi un factor esenţial al sistemului lor de  susţinere.

În timp ce aceasta a fost prima întâlnire dedicată exclusiv femeilor, în 2018 Facebook a organizat evenimentul Community Summit la Londra, pentru lideri din toata Europa şi 5 Facebook Communities Days în regiunea Europa Centrala şi de Est, în oraşele: Atena, Varşovia, Bucureşti, Praga şi Moscova. Toate cu scopul de a le oferi liderilor comunităţilor locale o platformă unde să îşi poată împărtăşi ideile, experienţele şi cunoştinţele.

Pe baza nevoilor identificate prin astfel de întâlniri cu liderii de comunităţi, în 2018, Facebook a lansat Facebook Community Leadership Program (FCLP). Această iniţiativă globală va oferi pentru peste 100 de participanţi din întreaga lume sprijinul, instrumentele, finanţarea şi încrederea de care au nevoie pentru a-şi conduce cât mai bine comunităţile.