Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Premieră mondială: noua clasă S de la Mercedes-Benz

Lansată ieri, noua limuzină Mercedes Benz S-Class duce noțiunea de automobil inteligent la următorul nivel.
 aboneaza-te
Mercedes-Benz S-Klasse, V 223, 2020Mercedes-Benz S-Class, V 223, 2020

Cu un interior caracterizat de eleganță, luminozitate și materiale de înaltă calitate și o caroserie al cărei coeficient aerodinamic de 0,22 este spectaculos pentru clasa sa, noua navă amiral de la Mercedes-Benz reprezintă etalonul luxului pe patru roți. Noua generație este „mai inteligentă” decât precedenta în multe privințe, de la inovațiile digitale până la cele menite să sporească plăcerea conducerii mașinii sau a siguranței la bord. Planșa de bord are o arhitectură complet nouă și un nou aranjament al numeroaselor ecrane. Există nu mai puțin de cinci displayuri în bord, unele cu tehnologie OLED. Opțional, la apăsarea unui buton poate fi activat noul display 3D pentru șofer, care permite percepția spațială tridimensională, fără ajutorul ochelarilor speciali, ci folosind camere care monitorizează mișcarea ochilor conducătorului auto.
Cu ajutorul unor camere amplasate în panoul de comenzi din tavan și al algoritmilor de învățare, sistemul MBUX Interior Assist recunoaște și anticipează dorințele și intențiile șoferului și ale pasagerilor din mașină. De exemplu, dacă șoferul se uită peste umăr spre lunetă, asistentul interior va acționa parasolarul.
Tot opțională este și direcția integrală (roțile din spate virează și ele la un anumit unghi), ceea ce face ca limuzina lungă de peste cinci metri să capete manevrabilitatea unui automobil de clasă compactă. În caz de coliziune laterală, o altă opțiune spectaculoasă intră în acțiune: suspensia E-Active Body Control, care ridică mașina în câteva zecimi de secundă, făcând ca forța impactului să fie preluată de partea de jos, mai solidă, a mașinii. Unitatea de control este capabilă să facă ajustări ale suspensiei de 1000 de ori pe secundă.
Scaunele sunt simbolul confortului în noua clasă S: nu mai puțin de 19 motorașe din scaunele față asistă șoferul și pasagerul să-și găsească poziția ideală. Pentru locurile din spate sunt disponibile cinci tipuri de scaune și zece programe de masaj, permițând configurația zonei ca spațiu de lucru sau de relaxare.
La lansare, noul S-Class beneficiază de cinci motorizări, toate cu șase cilindri: două pe benzină (S450 4MATIC, cu 367 CP și S500 4MATIC, cu 435 CP) și trei pe motorină (S350d și S350d 4 MATIC – ambele cu 286 CP, și S400d 4MATIC, cu 330 CP). Transmisia este 9G-Tronic, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Livrările încep din luna decembrie 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii