FacebookTwitterLinkedIn

Cel puțin 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150 de milioane de euro pentru dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale. 

Ministerul Sănătății a anunțat că valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6 milioane de euro, iar fondurile vor fi acordate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Componenta vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat.

Se vor finanța lucrări de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase. Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.