FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul a stabilit zilele de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României: 14, 15 și 16 decembrie. Programul funeraliilor

„Chemată a fi urmașa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moștenire iubirea și credința față de România, voi continua și voi respecta legământul său.

În eforturile pentru dezvoltarea și consolidarea țării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru și convingerea lui în destinul poporului român.

Aduc adâncă recunoștință celor patru generații anterioare ale familiei mele, care au creat legătura între țară și Casa Regală. O sută cincizeci de ani care au adus României instituții moderne, dezvoltare, consolidare și deschidere către lume.

În lunga sa viață, al patrulea rege al României a găsit sprijiin în credința, în speranță și în răbdare. În toate împrejurările, el a răspuns cu dreptate și, când a fost posibil, cu iertare.

Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniți în conștiință și acțiune, pentru propășirea națională, în contextul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

Cu emoție și onoare, cu simț al datoriei, ca bună română și Custode al Coroanei, îmi închin viața și munca națiunii noastre și românilor de pe tot Pământul.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”