FacebookTwitterLinkedIn

La eveniment au fost prezente 19 crame mici și mijlocii din România care au prezentat vizitatorilor peste 100 de vinuri premium. În același timp, reprezentanții cramelor le-au povestit celor prezenți despre posibilitățile de a practica turism viticol la noi în țară astfel încât România să devină una dintre destinațiile preferate pentru acest sector.

Avincis, cinci ani de la deschiderea cramei din Drăgășani

REVINO - Descopera vinurile din Romania_2

REVINO – Descoperă vinurile din România a fost primul eveniment dedicat turismului viticol de la noi din țară. Astfel, cramele au avut posibilitatea să își prezinte ofertele în fața vizitatorilor, iar cei din urmă au aflat despre locurile de cazare existente, despre experiențele pe care le pot trăi la crame și despre obiectivele turistice din jurul zonelor viticole”, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro și ReVino.ro și organizator REVINO – Descopera vinurile din Romania.

La salonul de vinuri au participat și reprezentanți ai sectoarelor HoReCa și turism care au interacționat direct cu reprezentanții cramelor. Programul a fost completat de o serie de masterclass-uri susținute de specialiști români și străini astfel încât participanții să își îmbogățească aria de cunoștințe despre vinuri, dar și despre obiectivele turistice și activitățile complementare de care se pot bucura în jurul cramelor din România.

„Interacțiunea directă între crame și iubitorii de vinuri, persoanele care doresc să îl descopere și cei care află detalii despre turismul viticol local este o modalitate importantă de promovare astfel încât să creștem acest sector atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei străini care să aleagă România atunci când vor să plece în vacanță”, continuă Alina Iancu.