FacebookTwitterLinkedIn

Soții Talpeș sunt o prezență constantă în Topul Forbes 500, afacerea lor rămânând fidelă, de-a lungul timpului, aceluiași domeniu – IT. Florin Talpeș împreună cu soția sa, Măriuca, au pus bazele afacerilor la începutul anilor 1990, care au evoluat și s-au reunit sub grupul Bitdefender, unde cei doi controlează majoritatea acțiunilor.

Licențiați în matematică, soții Talpeș și-au dat demisia de la Institutul de Tehnică de Calcul imediat după Revoluție și au pus bazele unei firme. Astfel că, în octombrie 1990, apărea Softwin, iar pe la începutul anilor 2000 firma lor s-a poziționat drept unul dintre liderii pieței de securitate IT/cybersecurity, primind premii importante, printre care Nobelul informaticii „IST Prize”.

Florin Talpeș este CEO-ul și președintele Bitdefender (entitatea din România, desprinsă în 2007 de Softwin), care produce antivirusul cu acelaşi nume, recunoscut ca soluţia de business numărul unu la nivel mondial. Aproximativ 98% din vânzările Bitdefender provin din afara României, piaţa SUA fiind prima pentru tehnologiile de securitate Bitdefender, urmată de Franţa, Germania, Canada, Marea Britanie, Australia.

Soția sa, Măriuca, se implică mai mult într-o altă companie a familiei, Intuitext -divizie ce furnizează produse de software educational. Ea este iniţiatoarea unor comunităţi online dedicate şcolii şi părinţilor din România, care adună în jur de 1.500.000 de useri unici pe lună.

Softwin şi Bitdefender sunt afaceri de familie, în care „fiecare are stilul său, o gândire strategică și un simț al businessului”, explică Măriuca Talpeş, prezentă în Topul Forbes al celor 50 cele mai influente femei din România.

În timpul liber, soții Talpeș practică dansul standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) de câteva ori pe săptămână, iar o dată pe lună participă la concursuri internaționale, în afara României.

VEZI CARE A FOST AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎNTRE ANII 2012-2014

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2012

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2013

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2014

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2015

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE FAMILIA TALPEȘ