FacebookTwitterLinkedIn

URMĂTORUL NIVEL

Frații Carmina (foto) şi Iustin Paraschiv au preluat conducerea afacerii familiei și controlează un grup de firme cu peste 2.000 de angajaţi. Carmina este absolventă de facultate în domeniul ingineriei produselor alimentare și  lucrează încă de la 21 de ani în compania a cărei imagine a reuşit să o schimbe radical de la preluarea managementului. Iustin a făcut avere după ce, la nici 20 de ani, a preluat o parte din afacerile familiei din domeniul agriculturii, iar, în prezent, grupul pe care îl conduce, alături de sora sa, rulează 250 de milioane de euro anual.

Iustin Paraschiv își amintește că a pus umărul la afacerea de familie încă din anul 2000. Era student la București, iar părinții săi, care conduceau deja un abator și o carmangerie, l-au rugat să-i ajute în firmă. Recunoaște și azi că la început i s-a părut extrem de greu, pentru că nu era familiarizat cu toate secretele afacerii. După un an de muncă, a decis să-și facă o firmă separată. De ce? Pentru că apetitul pentru risc al lui Iustin Paraschiv era mult mai mare decât al familiei. Recunoaște că, în timp, a acumulat cunoștințe în domeniu și experiență și a căutat mereu să nu crească gradul de îndatorare al companiilor din grup.

Află din primul episod cine sunt Daniela Bîzgan, Adrian Rizea, Adina Ionescu şi Andrei Sofian.

Carmina şi Iustin Paraschiv au profitat din plin de ce au învăţat şi ce au preluat din familie și au reuşit să construiască un parteneriat în cadrul căruia fiecare îşi cunoaşte rolul în companiile pe care le controlează. Carmina se ocupă de retailerul Ana şi Cornel, Ladrisi şi Rivasov, iar Iustin are acum în grijă afacerile Carmistin, MFA Mizil, Avicarvil, PAJO Holding. Cei doi fac o echipă bună, dovadă creșterea anuală a afacerilor. Astăzi, nici Iustin și Carmina nu se gândesc la un posibil exit și vor să ducă businessul de familie mai departe.

Vezi si cine sunt Alexander Adamescu, Dan şi Raluca Fiterman

VIITORUL SUNĂ BINE

Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast are în cei trei băieţi ai săi, toţi vorbitori de limbă germană, o importantă pepinieră de business. Fiul cel mare, Alexander Bărbuţ este deja licenţiat în studii economice, are 22 de ani şi s-a implicat în afacerea de familie încă din timpul facultăţii. Astăzi conduce businessul de export al Adeplast și a reușit să aducă peste un milion de euro în România din vânzarea produselor companiei în vestul şi sudul Europei, dar şi din zona arabă.

Citeste si Moștenitorii miliardarilor: Alexandra Copos și frații Șoneriu – Episodul 3

Thomas Bărbuţ are 20 de ani și urmează studiile universitare în Oradea. Lucrează deja în departamentul de IT al companiei, în fabrica de la Oradea. Mezinul Marcel Bărbuț are 16 ani și este elev la unul dintre liceele din Oradea, însă în timpul vacanţelor lucrează în departamentul financiar al Adeplast. „În vacanţa de vară a anului trecut a venit la mine şi mi-a propus să înceapă un internship în departamentul de contabilitate. Evident, l-am încurajat“, declară antreprenorul.

Practic, după cum spune proprietarul Adeplast, toți cei trei băieţi îşi câștigă banii de buzunar lucrând încă din timpul liceului în diverse departamente ale companiei. „Eu i-am încurajat în acest demers pentru că sunt de părere că este foarte bine să înţeleagă, dincolo de stadiul studiilor, cum se întâmplă lucrurile în viaţa reală“, povestește Bărbuţ.§