FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulis şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro. Jumătate din Iulius Grup, grup imobiliar fondat și controlat de Iulian Dascălu, a fost preluată anul trecut de fondul de investiții Atterbury Europe.

Joint venture între Iulius și Atterbury Europe

Prima etapă de dezvoltare a ansamblului, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an şi va include 47.000 de metri pătrați adiţionali de retail, 100.000 de metri pătrați de birouri clasa A, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare.

Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizaţi 31.000 de metri pătrați de spaţii de birouri (în clădirile UBC 1 şi UBC 2), iar alţi 19.000 de metri pătrați se află în construcţie şi vor fi livraţi anul acesta (în clădirea UBC 3).

În perioada următoare, vor fi demarate lucrările de construcţie la cel de-al patrulea imobil cu funcţiune de birouri (50.000 de metri pătrați, în UBC 0), precum şi la parcarea subterană şi pasajul auto subteran.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Zonele de retail suplimentare vor fi amenajate atât într-o extensie a Iulius Mall Timişoara, cât şi la parterul clădirilor de birouri şi în zona parcului. Astfel, la finalizarea primei etape, ansamblul Openville va include o suprafaţă totală de retail de 118.000 de metri pătrați închiriabili.

Spaţiile nou create pun accent pe destinaţiile de loisir, cuprinzând peste 100 de magazine noi, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema şi loc de joacă pentru copii. În plus, o parte dintre brandurile internaţională prezente în Iulius Mall Timişoara îşi vor extinde magazinele în această arie.

La acestea se va adăuga un parc de 55.000 de metri pătrați, fiind amplasat sub forma unui parc suspendat. Acesta va fi amenajat peste parcarea subterană care se va construi, în primăvară, pe actualul areal din faţa Iulius Mall.

Cafenele şi restaurante amenajate tematic şi orientate spre parc, piaţete pentru evenimente, carusel pentru copii, lac, fântâni arteziene, 20.000 de arbuști, 1.000 de arbori, suprafețe întinse acoperite cu gazon special sunt câteva dintre componentele spaţiului verde, susțin reprezentanții Iulius.

A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 de metri pătrați de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 de metri pătrați de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.