FacebookTwitterLinkedIn

Aplicația a fost dezvoltată de către echipa firmei SoftExpert Mobility din Craiova, pe baza specificației gândită de partenerii companiei Digital Education, Alexandru Vesa, Ciprian Nicolae și Cristian Nicolae.

Până în prezent, aplicația, rezultatul unei investiții de peste 30.000 de euro, este utilizată de 5.000 de utilizatori înregistrați și au fost achiziționate peste 400 de cărți.

Prin intermediul aplicației Audio Libraria se pot asculta cărți în format audio pe telefoane mobile și tablete, dar și pe web.

„Faptul că poți să asculți cartea preferată online și offline, în avion sau mașină, acasă, în parc…practic oriunde, auzind voci deosebite ca cele ale lui Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Irina Petrescu, Mariana Mihuț, Victor Rebenciuc, Ion Caramitru sau Neagu Djuvara, îți dau un sentiment aparte, te introduc în atmosfera cărții respective ca la un spectacol de teatru”, a explicat Alexandru Vesa.

Cei trei au identificat o nișă pe piața reprezentată de dorința românilor din țară și din diaspora de a acea acces la diverse cărți, printre care beletristică, dezvoltare personală, divertisment, istorie sau povești pentru copii, în format audio, care poate fi orcând accesibil. „Formatul clasic de CD limiteaza accesul la audiobooks de necesitatea de a avea un dispozitiv pe care să asculți cartea respectivă. De telefonul mobil sau de tableta, practic, nu ne despărțim 24 de ore din 24”, a punctat Ciprian Nicolae.

Aplicația pentru Android a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut, iar la sfârșitul lunii martie a acestui an, a fost finalizată varianta pentru iOS, precum și website-ul Audio Libraria.

Aplicația este gratuita, utilizatorii achitând prețul cărților stabilit de edituri, ca în orice librarie fizică și a fost gândită să conțină mai multe funcționalități utile: memorarea poziției până unde s-a ascultat, ascultarea gratuită de fragmente din cărți, căutare după autor, editură sau narator, crearea de Wishlist, posibilitatea de a dărui cuiva o carte, acordarea de coduri de reducere, posibilitatea de a-ți invita prietenii să o descarce, de a distribui pe Facebook, dar și posibilitatea de plată a cărților cu card bancar, PayPal și SMS. Cei trei dezvoltatori pregătesc lansarea unei noi aplicații complementare, Audio Biblioteca.

Aplicația a fost selecționată și este finalistă la concursul MOBIFEST 2016, la categoria Best Mobile Apps