FacebookTwitterLinkedIn

Gama de betoane EX3 va fi disponibilă începând cu luna aprilie 2016 și cuprinde produse precum betonul autocompactant pentru elemente orizontale – beton special pentru elemente orizontale (fundații, planșee, pardoseli), capabil să curgă sub propria greutate, umplând complet cofrajul și asigurând o compactare corespunzătoare, fără vibrare. Un alt produs prezent în noua gamă este betonul dezvoltat pentru proiecte ce trebuie să răspundă unor combinații complexe de criterii de performanță și de uniformitate, cum ar fi poduri, viaducte, tunele, construcții civile sau industriale de mare înălțime sau construcții cu solicitări ori cerințe deosebite, lucrări hidrotehnice în medii agresive, construcții nucleare, construcții cu nevoi de rezistență la atac chimic sau construcții agricole. Cel de-al treilea produs, betonul cu agregate expuse, este o soluție decorativă, de amenajare a spațiilor exterioare, atât elemente orizontale, cât și verticale.

„Vrem să inovăm în permanență, iar noile betoane speciale reprezintă răspunsul nostru la cerințele tot mai complexe ale arhitecților, proiectanților și constructorilor din România. Se construiește mai repede, mai înalt, în termene mai scurte, indiferent de sezon, zi sau noapte și cu provocări care, în urmă cu 5 sau 10 ani, puteau părea imposibile”, a declarat Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România.

Noile betoane speciale au fost concepute în cadrul Centrului Tehnic al Holcim.

„Dezvoltarea în România, în ultimii ani, a multor proiecte de mare anvergură în construcții a impus multiple cerințe speciale. Astfel, am dezvoltat produse cu proprietăți specifice, adaptate complexității proiectelor”, spune Anca Alexandru, directorul diviziei Betoane și Agregate a Holcim România.

Gama de betoane speciale EX3 cuprinde toate betoanele speciale dezvoltate de Holcim România și este împărțită în trei categorii:

EX3 Performance, betoane speciale performante, EX3 Estetica, betoane speciale decorative și EX3 Concept, betoane speciale concepute la cerere.

Divizia de betoane Holcim este prezentă în România de 15 ani, având 13 stații ecologice de betoane, dispuse pe tot teritoriul României. Pe parcursul celor 15 ani s-au livrat câteva milioane de metri cubi de beton, cu care s-au realizat peste 30.000 de diverse proiecte: infrastructură, proiecte rezidențiale, clădiri de birouri, centre comerciale, clădiri civile. De la înființarea diviziei până în prezent s-au creat peste 1.850 rețete speciale pentru a întâmpina nevoile clienților Holcim, astfel că anual, sunt livrate peste 100 de tipuri de beton.

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați.

În 2015, compania a fost inclusă în topul Forbes al celor mai puternice 500 de companii din România, unde a ocupat locul 85.