FacebookTwitterLinkedIn

Florin și Măriuca Talpeș

430 de milioane de lei 

București

IT 

Grupul Bitdefender şi-a accelerat creşterea anul trecut, cu 26% faţă de 2012, iar pentru 2014 planurile includ o creştere de peste 30% faţă de 2013. „Segmentele cele mai performante au fost în domenii care ele însele au un potenţial foarte mare – soluţiile de securitate cloud pentru IMM-uri şi soluţiile de securitate a mediilor virtuale (mai ales data centers) care se adresează întreprinderilor medii şi mari”, după cum explică Florin Talpeș.

VEZI AICI PROFILUL FAMILIEI TALPEȘ

Aproximativ 98% din vânzările Bitdefender provin din afara României, piaţa SUA fiind prima pentru tehnologiile de securitate Bitdefender, urmată de Franţa, Germania, Canada, Marea Britanie, Australia. „Anul trecut soluţiile de securitate Bitdefender au pătruns inclusiv în întreprinderi cu afaceri de miliarde de dolari, cu zeci de mii de endpoints, cu mii de servere“, spune Talpeş. Antreprenorul estimează că, și în 2014, cel mai mare vector de creștere al companiei, de peste 100%, va fi vânzarea către întreprinderi (securitate cloud si medii virtualizate), cu focus pe pieţele din SUA, Germania, ţările nordice şi Marea Britanie. În opinia sa, economia românească va creşte datorită exportului, atras de creşterile din economiile Europei de Vest. „Pe de altă parte, criza din 2008-2009 a maturizat antreprenoriatul românesc şi a dus la o creştere semnificativă a competitivităţii“. Talpeș vede însă un pericol în „amestecul de măsuri fiscale, unele foarte bune, altele dezastruoase“, alături de gradul scăzut de transparenţă al autorităţilor.

Entitatea din România (desprins din 2007 de Softwin) a grupului Bitdefender a ajuns la 196,5 milioane lei cifră de afaceri netă. Cealaltă entitate deţinută de familie este grupul Softwin, care cuprinde Intuitext, o divizie de produse educaționale al cărei CEO este Măriuca Talpeş, şi un departament de dezvoltare şi cercetare. Ea se ocupă în principal de Intuitext și este iniţiatoarea unor comunităţi online dedicate şcolii şi părinţilor din România (didactic.ro, olimpiade.ro şi suntpărinte.ro), care adună în jur de 1.500.000 de useri unici pe lună.
Softwin şi Bitdefender sunt afaceri de familie, în care „fiecare are stilul său, o gândire strategică și un simț al businessului”, explică Măriuca Talpeş. Soții Talpeș au studii de matematică și, imediat după Revoluție, au riscat și și-au dat demisia de la Institutul de Tehnică de Calcul pentru a pune bazele unei firme. În octombrie 1990 se năștea Softwin, iar de la începutul anilor 2000, firma lor s-a poziţionat ca unul dintre liderii pieţei de securitate IT/cybersecurity, primind chiar premii printre care Nobelul informaticii, „IST Prize”.
În timpul liber, soții Talpeș practică dansul standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) de câteva ori pe săptămână, iar o dată pe lună participă la concursuri internaționale, în afara României.

VEZI CARE A FOST AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎNTRE ANII 2012-2015

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2012

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2013

AVEREA FAMILIEI TALPEȘ ÎN 2015

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE FAMILIA TALPEȘ