FacebookTwitterLinkedIn

Controversatul om de afaceri Dorin Cocoş este depăşit în notorietate doar de soţia sa, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului în actualul guvern.

Numele lui Cocoş este legat de afacerea parcărilor Dalli din Capitală, aceasta fiind şi primul business de anvergură al soţului Elenei Udrea. Firma administrată de Cocoş a câştigat în 1995 licitaţia publică organizată de Consiliul Local al Municipiului Bucureşti pentru concesionarea unor locuri de parcare. Încă din acel moment, contractul a fost unul controversat pentru că deşi, iniţial, numărul locurilor de parcare intrate sub administrarea Dalli a fost de 500, ulterior acestea au ajuns la câteva mii.

Toţi primarii care au urmat au prelungit contractul cu firma patronată de Cocoş pe perioade de cel puţin cinci ani. Astfel, omul de afaceri ar fi ajuns să administreze parcările chiar până în 2010. Însă, în urmă cu doi ani, primarul Oprescu a decis să rezilieze contractul cu firma lui Cocoş, lăsându-l pe acesta fără o importantă sursă de venit.

Din cândva glorioasele afaceri ale lui Dorin Cocoş, acesta a ajuns să se bazeze doar pe cele două hoteluri din Capitală pe care le operează sub brandul Euro Hotels International.

Mult mai celebra sa soţie, Elena Udrea, povestea în primăvara acestui an cum problemele cauzate de criză nu o mai lasă să doarmă şi că până la finalul lui 2010 trebuie să achite integral un credit de trei milioane de euro contractat în 2007 pentru achiziţionarea unui teren. Tot atunci, ministrul se plângea că, din blocul cu 12 apartamente construit în cartierul bucureştean Floreasca, a vândut doar trei apartamente.