FacebookTwitterLinkedIn

După Revoluția Cubaneză din 1959 și embargoul instituit ulterior în Cuba de către Statele Unite, importul de mașini americane pe insulă a devenit ilegal. Prin urmare, vehiculele vintage americane, rămase în Cuba de la momentul respectiv, au fost „blocate” în timp.

Seria are 8 episoade și oferă publicului o incursiune detaliată prin această țară pentru a-i cunoaște pe bărbații și femeile care pun la bătaie tot ce au ca să-și mențină în funcțiune mașinile clasice.

În prezent, există sute de automobile americane clasice în Cuba și fiecare dintre ele are o poveste unică. Programul detaliază cultura cubaneză și lumea clubului auto „A Lo Cubano” – un grup de iubitori de mașini, restauratori, mecanici și ucenici care lucrează împreună ca să întrețină și să refacă aceste modele clasice, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă.

Având acces fără precedent, garantat atât de autorităţile din Cuba, cât şi de cele din Statele Unite, seria urmărește aventurile clubului auto „A Lo Cubano”, ai cărui membri nu se tem să recurgă la măsuri extreme ca să-și păstreze prețioasele mașini și să le poată transmite mai departe, din generație în generație.

Urmărind proiectele inovatoare ale clubului, care repară și reface tot felul de mașini, programul surprinde totodată dificultățile și bucuriile vieții în Cuba, prezentând o imagine autentică a acestei culturi pline de pasiune, tenacitate și ingeniozitate.

Accesul echipei de filmare în diferite locuri pentru a realiza această producție a fost garantat înainte ca Statele Unite să anunțe că vor relua relațiile diplomatice cu Cuba. Seria prezintă inclusiv reacțiile membrilor clubului auto „A Lo Cubano” la aflarea acestei vești de importanță istorică.

O carte de citit ca să nu rămâi „prost”: „M-am săturat să fiu prost”