FacebookTwitterLinkedIn

Doar acțiunile în compania care îi poartă numele valorează aproximativ 360 de milioane de dolari, iar investițiile pe care le-a făcut în ultimii ani par să fi mers ca pe roate, de vreme ce americanul valorează, în prezent, un miliard de dolari. Kors a început să tatoneze ,,liga cea mare” a bogaților lumii la finalul lui 2011, când listarea la bursă a companiei sale a adus o creștere a acțiunilor de 25% din prima zi.

Kors, actualmente în vârstă de 54 de ani, și-a început cariera de designer la începutul anilor ’80, după ce a renunțat la cursurile Fashion Institute of Technology. S-a luptat cu falimentul în anii ’90, dar din 2000 încoace a început să-i meargă tot mai bine în afaceri.

Americanul nu este singurul designer din așa-numitul ,,nou val al bogăției”. În ultimii doi ani, au intrat în Topul Forbes nume importante din lumea modei, precum Tory Burch, Sara Blakely (creatoarea Spanx), Renzo Rosso de la Diesel, Nicolas Puech de la Hermès, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, dar și familia Cassegrain, care deține brandul de marochinărie Longchamp.