FacebookTwitterLinkedIn

Alte 16 licențe de televiziune și radio au fost retrase pentru expirarea valabilității de 9 ani a licențelor și lipsa unor solicitări de prelungire a acestora.

Printre licențele retrase s-au numărat patru licențe audiovizuale în baza art. 57 pentru nepunerea în funcțiune în termenul legal de 12 luni: TRANS.COM.SORIN SRL pentru VTV (cablu) Ocna Șugatag, jud. Maramureș, MEDIA EST VISION SRL pentru Litoral TV (satelit) Năvodari, jud. Constanța, DIGITAL TERESTRIAL TELEVISION SRL pentru For You TV Seini (cablu), jud. Maramureş și ATELIER MEDIA SRL pentru Black Sea TV din Constanţa (cablu).

Deși, inițial pe această listă, licența GRUPUL MEDIA CAMINA (GMC) SRL pentru Radio Figaro din Vaslui a fost retrasă la cerere, după ce solicitarea de renunțare la licență s-a rătăcit între birourile Juridic și Licențe din cadrul CNA.

CNA a retras la cerere și licența terestră de televiziune a DEŞTEPTAREA SA pentru TV Bacău, solicitare înregistrată din 26 august 2014.

Tot la cerere CNA a retras trei licențe de satelit deținute de IKO Balkan SRL pentru Sport Klub Adria, The Golf Channel și Sport Klub Prime (solicitări din septembrie 2014), licența TV Guide SRL pentru TV Guide (solicitare din 15 septembrie 2014), șapte licențe deținute de Cable Channels SA pentru Cool TV, Film +, Film +2, RTL+, RTL II, Series + și Reflektor (solicitări din 17 noiembrie 2014), licența VACANTA TV MEDIA SRL pentru Vacanța TV București (solicitare din 11 decembrie 2013, licența MEDIA PLAY SRL pentru Iastiri.ro București (solicitare din 23.12.2014).

CNA a retras la cerere 13 licențe de televiziuni cu difuzare prin cablu: ART DESIGN STUDIO PRODUCTION SRL pentru Castellum din Carei, jud. Satu Mare, RAV TV SRL pentru Rav TV din Săcele – jud. Braşov, AURION SRL pentru Aurion TV din Lechința – Jud. Bistrița Năsăud, MDS SAT SRL Infomedia din Răucești jud. Neamț, INTERACTION BLUE SRL pentru Mega TV Brăila, ADERO COM SRL pentru Adero Com din Bodeşt -jud. Neamţ, THEMIS MEDIA & PR SRL pentru Avocat Tv din Bucureşti, FASTPROMO SRL pentru TVR Oradea, STAR TV SRL pentru Videotext Ghimeș-Făget din Făget, -jud. Bacău, TIENDA TV SRL pentru Tienda TV din Sângeru -jud. Prahova, VIRIDIS SYSTEM SRL pentru Baraolt TV, MEDIA PLAY SRL pentru Iaștiri.ro București și MONTANA COMIMPEX 93 SRL pentru TV Montana din Teșila, jud. Prahova.

CNA a retras la cerere licența de radio SC MEDIA STAR SRL pentru Radio Sud Est (solicitare din 3 februarie 2015 și licența de radio prin satelit Tematic Cable SRL pentru Radio Jazz din Oradea (solicitare din 27 august 2014).

CNA a retras licențele de televiziune terestră deținute de DIGITAL TERESTRIAL TELEVISION SRL pentru Focus TV din Cehu Silvaniei – jud. Sălaj, Negrești-Oaș – jud. Satu-Mare, Szatmar TV din Satu Mare și Popular TV din Sighetu Marmației – jud. Maramureș și de KAPIRGALO 68 SRL pentru televiziunea Szekelyfold Televizio din Miercurea Ciuc, ca urmare a retragerii licențelor de emisie de către ANCOM. În cazul ultimei televiziuni, ANCOM a retras licența de emisie la 17 decembrie 2013.