FacebookTwitterLinkedIn

Televiziunea va fi retransmisă de RCS&RDS și UPC în Galați și Brăila și va funcționa în vechiul studio al Express Tv, o parte din angajați fiind din fosta echipă a Express Tv.

De asemenea, Consiliul va emite o decizie de retragere a licenței Express Tv, care a fost deținută de SC Helyos Media SRL. Societatea a încercat, inițial, să cedeze licența Express Tv, dar nu a reușit din cauza unor datorii la bugetul de stat. Acum, societatea este radiată; nu mai funcționează.

Solicitarea licenței pentru etv a fost susținută de acționarul majoritar, Cătălin Negoiță (foto), și Ramona Hilohe (administrator, redactor-șef).

Potrivit acestora, investiția facută a fost în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Televiziunea va avea un orar de difuzare 16 ore/ zi (08:00-24:00). Va realiza 82% producție proprie, restul de 18% fiind reprezentat de producțiile altor producători. De asemenea etv va difuza: 32% programe de informare, 10% educative, 8% culturale, 35 religioase, 13% filme, 32% divertisment și 2% publicitate.

Cătălin Negoiță a spus ca în Galați singurele televiziuni existente sunt Tv Galați, Vox Tv, Realitatea Tv Galați-Brăila.

SC Cat Media SRL este o societate ale cărei domenii de activitate sunt producția și difuzarea de programe tv, printre altele.

Licența etv Galați a fost acordată cu unanimitate de voturi: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu, Călin Cristea.