FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE: 3:29: Un procuror din Paris spune că cinci atacatori ar fi deja morți, informează AP.

UPDATE 3:17: CNN transmite că operațiunile nu s-au încheiat în Paris – potrivit sursei citate, alți teroriști armați ar circula pe străzile orașului francez în acest moment

UPDATE 3:08: CNN anunță că numărul morților a ajuns la cel puțim 149.

UPDATE 2:56: Franța va mobiliza 1.500 de soldați în urma atacurilor din Paris.

UPDATE 2:49: Putătorul de cuvânt al premierului Belgiei: „Belgia a impus controale de frontieră cu privire la sosiri rutiere, feroviere și aeriene din Franța”

UPDATE 2:35: Primăria din Paris anunță că până în prezent sunt 143 de morți.

UPDATE 2:20: AFP informează că sunt circa 100 de morți la Bataclan. Francois Hollande se îndreaptă către locul tragediei.

UPDATE 2:06: Președintele Francois Hollande și-a anulat participarea la întrunirea G20 ce urmează să aibă loc în acest weekend în Turcia, transmite Reuters.

UPDATE 2:03: Un martor a declarat pentru postul de radio France Info că în acest moment, multe persoane ies din clădirea de la Bataclan, fie cu mâinile deasupra capului, fie sunt scoase pe tărgi.

UPDATE 1:55: Asaltul de la Bataclan s-a încheiat. Doi teroriști au fost uciși, iar un polițist a fost rănit, informează Reuters.

UPDATE 1:39: BBC transmite că reporterul radio Julien Pearce se afla în incinta sălii Bataclan în momentul atacului, Acesta povestește că doi atacatori îmbrăcați în negru au început să împuște mai multe persoane, care, după ce cădeau la pământ, mai erau împușcate o dată. Cei doi nu purtau mască, iar masacrul r fi durat între 10 și 15 minute.

UPDATE 1:30: Asaltul trupelor speciale este în desfășurare la sala de spectacole Bataclan

UPDATE 1:29: Persoanele prezente pe stadionul în apropierea căruia au avut loc explozii comise de de teorilti sinucigași sunt evacuate

UPDATE 1:26: Surse citate de Le Figaro informează că s-au auzit împușcături în apropierea sălii de concerte Bataclan, unde sunt ținute ostatice 100 de persoane.

UPDATE : Președintele Francois Hollande a decretat sâmbătă dimineață stare de urgență și a ordonat închiderea frontierelor pe fondul „atentatelor teroriste fără precedent” asupra Parisului, conform AFP.

Într-o intervenție la televiziune, președintele Francois Hollande a vorbit despre existența a „zeci de morți” în urma atacurilor teroriste „în desfășurare”, pentru a căror combatere a cerut întăriri militare.

Poliția a comunicat că cele dintre cele 100 de persoane ucise, 26 și-au pierdut viața în timpul actelor de violență care au avut loc în Paris, printre care mai multe împușcături, dar și explozii comise aparent de teroriști sinucigași în apropierea principalului stadion din țară, unde în acel moment se desfășura un meci amical de fotbal între Franța și Germania. Președintele Francois Hollande, prezent la meci, a fost evacuat în urma exploziilor. La această oră, președintele Franței se află într-o întâlnire de urgență cu oficialii Ministerului de Interne.

Conform Aljazeera, au mai avut loc atacuri în alte două locuri din oraș. Un individ a folosit un Kalshnikov în incinta unui restaurant cambogian și a ucis 11 persoane, iar în apropiere de restaurant, 15 persoane și-au pierdut viața și 100 sunt ținute ostatice în sala de concerte Bataclan, unde o trupă americană de metal susținea o reprezentație.

Polițiștii au evacuate toate persoanele din barurile și restaurantele din regiune. S-a format o celulă de criză alcătuită din premierul și ministrul de interne al Franței. Potrivit CNN, atacul nu a fost revendicat de nicio organizație teroristă. Cu toate acestea, ISIS și-a manifestat bucuria pentru cele întâmplate, pe o rețea de socializare.