Cautare
, Staff

Lideri |
|

Zuzana Caputova a devenit prima femeie președinte al Slovaciei

Zuzana Caputova este oficial prima femeie președinte din Slovacia, arată rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin de sâmbătă, după cum relatează AFP.
steag slovacia

Zuzana Caputova, o avocată în vârstă de 45 de ani, cunoscută pentru acțiunile ei activiste derulate împotriva corupției a obţinut 58,4% din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Slovacia. Deși nu are experiență la nivel politic, avocata liberală devine astfel, prima femeie preşedinte din această ţară, câștigând detașat în fața adversarului său, comisarul european Maros Sefcovic, care a obținut doar 41.59% , potrivit Oficiul de Statistică din Slovacia. Rezultatul nu este o surpriza, întrucât noul lider ales la Bratisava a câștigat, la o distanță considerabilă primul tur al alergerilor, desfășurat în aceeași lună, pe 17 martie.

“Să căutăm ceea ce ne conectează. Să promovăm cooperarea peste interesele personale”, a declarat Zuzana Caputova după victoria ei.

Problema corupției a reprezentat tema centrală a alegerilor slovace din acest an. De-a lungul campaniei sale electorale, Caputova a vorbit despre capturarea statului de ”oameni care trag sforile din umbră”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii