FacebookTwitterLinkedIn

Proprietatea care este alcatuită din 3 imobile, a fost renovată și reconsolidată începând cu anul 2017, păstrandu-se elementele de arhitectură originale, înfățisându-se astăzi ca o adevarată bijuterie arhitecturală. Renovarea s-a facut păstrându-se stucaturile, statuetele, lemnăria, sobele și alte elemente specifice, originale.

Corpul principal are o suprafață de 1.000 mp și a fost construit în anul 1900, în stil Baroc, cu puternice influențe Art Nouveau.

Palatul este situat ultracentral, în vecinatatea Pieței Romane, la câteva minute distanță față de Calea Victoriei, Bulevardul Magheru sau Bulevardul Dacia.

Printre generoasele facilități adaptate secolului XI, se numară: aproximativ 30 de camere și 19 bai, lift, sistem de supraveghere, curte, dar și intrare securizată.

Dar dacă înca nu v-am stârnit curiozitatea, ceea ce il face, de fapt, pe acest palat să se diferențieze de restul clădirilor din gama lui, pe lângă aerul istoric pe care îl are, este faptul că a fost dăruit, conform scrierilor vremii, de către Regele Ferdinand I, unei cunoscute curtezane Maria Mihăescu (numită și Mița Biciclista).

Cred ca toata lumea a auzit că aceasta era cunoscută pentru frumusețea sa și nu numai, fiind curtată de numeroase personalități ale vremii, printre care Octavian Goga, Nicolae Grigorescu și chiar Regele Manuel al Portugaliei. Dar ceea ce este mai puțin știut, este faptul că, a devenit cunoscută drept Miţa Biciclista prin anul 1898, când a fost văzută de ziaristul George Ranetti plimbându-se cu bicicleta pe Calea Victoriei. Se spunea că acesta era îndrăgostit de ea, dar pentru că îl respingea acesta a poreclit-o „Miţa Biciclista”.

Această capodoperă arhitectonică, un simbol al Capitalei, este oferită atât la vânzare  cât și la închiriere de Regatta Imobiliare.