Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

Zona euro a înregistrat în luna iulie cea mai mare creștere din ultimele două decenii pe segmentul afaceri

Conform unui sondaj IHS Markit, luna trecută, afacerile din zona euro au înregistrat cea mai mare creştere din ultimele două decenii, indicele semnal privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI), considerat ca un indicator bun al sănătăţii economice, a urcat la 60,6, de la 59,5, cea mai înaltă valoare atinsă din iulie 2000.
Euro,Bills,Flying,Around,In,Hand

De asemenea, sondajul mai demonstrează că indicele se află peste pragul de 50 de puncte care separă creşterea de contracţie şi o estimare dintr-un sondaj Reuters, de 60 de puncte, notează CNBC.

„Zona euro se bucură de creştere în timpul verii, deoarece slăbirea restricţiilor pentru combaterea virusului în iulie a propulsat creşterea la cel mai rapid ritm din ultimii 21 de ani”, a punctat Chris Williamson, economist şef pentru afaceri la IHS Markit.

Conform rezultatelor sondajului, în acest moment sectorul serviciilor este cel care se bucură în special de ridicarea măsurilor de izolare pentru Covid-19 şi de ratele îmbunătăţite de vaccinare, pe categoriile ospitalitate, călătorii şi turism, informează și news.ro

Din acest punct de vedere, reprezentanții IHS Markit susțin că un PMI care acoperă industria de servicii, dominantă în zona euro, a sărit la nivelul de 60,4, de la 58,3, cel mai ridicat nivel din iunie 2006 şi peste prognoza din sondajul Reuters, de 59,5.

Asta în timp ce indicele referitor la noile afaceri a crescut de la 58,7 la 59,7, unul dintre cele mai ridicate niveluri din istoria de 23 de ani a sondajului.

De cealaltă parte, scăderi au raportat indicele PMI din industria prelucrătoare, de la 63,4 la 62,6 și cel cu privire la producție, care a ajuns la 60,9, de la 62,6.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii