FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, sondajul mai demonstrează că indicele se află peste pragul de 50 de puncte care separă creşterea de contracţie şi o estimare dintr-un sondaj Reuters, de 60 de puncte, notează CNBC.

„Zona euro se bucură de creştere în timpul verii, deoarece slăbirea restricţiilor pentru combaterea virusului în iulie a propulsat creşterea la cel mai rapid ritm din ultimii 21 de ani”, a punctat Chris Williamson, economist şef pentru afaceri la IHS Markit.

Conform rezultatelor sondajului, în acest moment sectorul serviciilor este cel care se bucură în special de ridicarea măsurilor de izolare pentru Covid-19 şi de ratele îmbunătăţite de vaccinare, pe categoriile ospitalitate, călătorii şi turism, informează și news.ro

Din acest punct de vedere, reprezentanții IHS Markit susțin că un PMI care acoperă industria de servicii, dominantă în zona euro, a sărit la nivelul de 60,4, de la 58,3, cel mai ridicat nivel din iunie 2006 şi peste prognoza din sondajul Reuters, de 59,5.

Asta în timp ce indicele referitor la noile afaceri a crescut de la 58,7 la 59,7, unul dintre cele mai ridicate niveluri din istoria de 23 de ani a sondajului.

De cealaltă parte, scăderi au raportat indicele PMI din industria prelucrătoare, de la 63,4 la 62,6 și cel cu privire la producție, care a ajuns la 60,9, de la 62,6.