La începutul lunii martie a explodat bomba în presă: compania de comunicaţii RCS&RDS, controlată de Zoltan Teszari, va cumpăra UPC România, parte a operatorului american Liberty Global. Adică primul jucător de pe piaţa comunicaţiilor prin cablu va cumpăra al doilea jucător. Au apărut tot felul de amănunte „credibile” despre iminenta tranzacţie, implicaţiile pe piaţa autohtonă, s-a dat şi valoarea tranzacţiei ca fiind sigură (fireşte, tot pe surse), s-a zis că Zoltan Teszari a bătut palma cu Traian Băsescu şi că va finanţa campania electorală de anul viitor, totul pe „surse”. Zvonul preluării a fost tocat vreo lună şi jumătate, până când conducerea UPC România a negat categoric eventuala vânzare. Şi zvonul s-a răsuflat. În realitate, Teszari s-a răzgândit şi n-a mai cumpărat.
În decembrie, compania RCS&RDS a lansat pe piaţă postul 10 TV (cu Radu Moraru pe post de vedetă), dar televiziunea n-a performat în sondajele de audienţă. În iunie, firma lui Zoltan Teszari a cumpărat de la LPF drepturile TV pentru meciurile din Liga I (pentru următoarele trei sezoane) cu 81,6 milioane de euro (9 pachete). Canalul Digi Sport, principalul pion din platforma TV proiectată de Teszari, deţine şi drepturile TV pentru cele mai importante campionate din Europa (Spania, Anglia şi Italia) şi i-a „suflat” televiziunii publice drepturile pentru cursele de Formula 1. În prezent, Digi Sport are cea mai variată ofertă de programe de pe nişa TV de sport, dar este dezavantajat faţă de concurenţă (Sport.ro, Eurosport şi GSP TV) de o acoperire naţională mai mică. RCS se pregăteşte să lanseze televiziunea de ştiri Digi News. În momentul plecării topului la tipar, pregătirile erau în toi.
În 2010, RCS&RDS a avut o cifră de afaceri de 410 milioane de euro şi a înregistrat pierderi de 16,3 milioane de euro. Capitalurile proprii s-au ridicat la 80,2 milioane de euro. Cifra de afaceri a companiei, cu 5.800 de angajaţi, este cu 4% mai mare faţă de cea din 2009. Aceste cifre sunt certitudini. Afacerile însă mai stau sub semnul întrebării.Aproape că fusese uitată afacerea RCS&RDS – UPC din primăvară când, la sfârşitul lunii august, a explodat bomba în presă: UPC România a fost scoasă la vânzare şi Teszari a revenit în cărţi. Aceeaşi bombă din primăvară, dar cu altă pălărie. Zvonul a fost dat tot pe surse, se înţelege! În realitate, omul de afaceri s-a răzgândit, vrea să cumpere UPC. Aceasta-i cea mai grea întrebare a industriei de cablu: Zoltan Teszari cumpără sau nu cumpără UPC? Sau se joacă de-a UPC?