Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Ziua X

Când auzim „ziua cea mare” sau alte expresii asemănătoare, ne ducem direct cu gândul la ziua nunții. Dacă vorbim despre pregătirea, din punct de vedere estetic, pentru aceasta, „ziua X” poate fi orice zi căreia îi acordăm o semnificație specială: cununia, nunta, o ședință foto pentru coperta unei reviste, un interviu important, o apariție pe covorul roșu sau o conferință pe scena căreia ținem un discurs care va ajunge la milioane de oameni.
shutterstock_749993569

Orice moment în care ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră, din toate punctele de vedere, pune presiune pe noi. Văd deseori acest lucru, în practică, atunci când vorbesc fie cu mirese, fie cu oameni din business, care își propun să atingă o anumită țintă legată de aspectul lor, până la o anumită dată.

Ce putem face?

E cu siguranță unul dintre lucrurile pe care le spun cel mai des: să ne setăm așteptări realiste, în funcție de problemele pe care vrem să le rezolvăm, perioada de timp de care dispunem și resursele pe care le putem accesa. Este un prim pas important, esențial, hotărâtor pentru a ajunge acolo unde ne dorim din punct de vedere estetic, iar un medic sau terapeut cu experiență poate deveni un coach în acest proces.

Dacă începem pregătirile din timp, cu șase luni sau un an înainte, evenimentul poate fi cel mai bun catalizator pentru a face o schimbare în viața noastră, în domenii pe care altfel neglijăm să le punem pe primul-plan: nutriția și sportul.

Pe lângă acestea, există numeroase tratamente de remodelare corporală care ne pot ajuta în a pierde câțiva centimetri, din zone în care altfel este mai greu să slăbim. E un ajutor prețios atunci când vrei să te simți încrezător și relaxat în corpul tău, indiferent de ceea ce porți. Cele mai cunoscute astfel de tratamente sunt cele care au la bază radiofrecvența, laserul sau criolipoliza. Pentru toate aceste variante neinvazive, este important să știm că sunt necesare mai multe ședințe și astfel este bine să avem disponibil minimum trei luni până la evenimentul pentru care ne pregătim. Alături de un stil de viață echilibrat, acestea sunt de mare ajutor când vine vorba de acele depozite încăpățânate de țesut adipos localizate pe abdomen sau coapse, ce ne pot condiționa în alegerea rochiei la care visăm. Personal, prefer tehnologia radiofrecvenței deoarece poate diminua țesutul adipos, dar în același timp îmbunătățește și calitatea pielii, iar pentru un rezultat satisfăcător este bine să tratăm ambele probleme.

O altă zonă pentru care se solicită tot mai des remodelare este zona brațelor și a decolteului, ceea ce este normal dacă ne gândim la popularitatea rochiilor fără mâneci sau cu umeri goi. Există soluții specifice, recomandată fiind o combinație de tratamente cu radiofrecvență și serumuri ce targetează diminuarea țesutului adipos sau îmbunătățirea tonusului pielii.

Zona decolteului are, de cele mai multe ori, probleme de calitate a pielii, astfel încât cele mai potrivite procedee sunt cele care îmbunătățesc producția de colagen sau diminuează petele pigmentare. Dintre cele mai populare tratamente putem menționa liftingul noninvaziv, cu ajutorul aparatului BTL Exilis Ultra 360, sau tratamentele de radiofrecvență fracționată. Pentru ambele variante de întinerire a acestei zone, trebuie o perioadă de minimum două luni, iar îngrijirea de acasă, în timpul tratamentului și după acesta, este esențială.

Pregătirea de prim-plan

Atunci când evenimentul implică și o ședință foto profesională sau mai multe telefoane îndreptate spre noi, pentru a surprinde fiecare moment, este important ca tenul nostru să arate impecabil, iar tratamentele estetice profesionale ne pot ajuta cu adevărat să îl obținem, indiferent de problemele pe care le avem.

Nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea tenului pentru ziua X, însă ideal ar fi să alocăm un timp de minimum trei luni pentru mai multe tratamente faciale profesionale, conform stării tenului și protocolului recomandat de estetician. Pentru un ten fără probleme majore se poate merge pe tratamente la trei-patru săptămâni distanță, iar ultimul cu minimum o săptămână înainte de eveniment. Recomandarea specialiștilor este de a nu încerca niciun tratament nou cu o lună înainte de eveniment, deoarece nu știm cum va reacționa tenul și în multe cazuri poate inițial să apară o stimulare a tenului și ieșirea la suprafață a impurităților, astfel toate tratamentele pe care vrem să le efectuăm în ultima lună trebuie să fie blânde și să le fi testat pe tenul nostru înainte de această perioadă.

Pentru un ten cu o textură neuniformă, riduri fine sau pori dilatați, ideal este tratamentul de microneedling, numit și mezoterapie fracționată, sau terapia de inducție a sintezei de colagen. Tratamentul stimulează sinteza de fibre noi de colagen și hrănește pielea în profunzime, cu ajutorul cocktailurilor personalizate de substanțe active infuzate. Sunt necesare minimum trei-patru tratamente, efectuate la un interval de 10-14 zile, pe care trebuie să le terminăm cu cel puțin două săptămâni înainte de nuntă, pentru ca tenul să se refacă complet.

Petele hiperpigmentare și pielea ternă pot fi tratate cu peelinguri chimice profesionale, care se recomandă cu precădere în sezonul rece. Dacă le plănuim din timp, vom putea realiza numărul necesar de ședințe (în medie două-trei, la interval de trei săptămâni) până în apropierea marelui eveniment.

Radiofrecvența fracționată este o soluție pentru ridurile mai adânci, cicatricele postacneice sau rozacee, însă protocoalele de tratament necesită o perioadă mai lungă. Deoarece există un mic risc de hiperpigmentare dacă ne expunem la soare după tratament, ședințele se fac tot în sezonul rece, la un interval de trei-patru săptămâni. De obicei sunt necesare două-trei sesiuni, după care pielea va fi restructurată din profunzime.

Dacă tenul este sănătos și vrem doar să ne asigurăm că e perfect în ziua cea mare, putem alege tratamente faciale de stimulare a metabolismului celular, care includ etape de exfoliere a pielii și îndepărtare a celulelor moarte, stimulare a circulației, precum și hidratare în profunzime. Un astfel de tratament trebuie testat cu cel puțin două sau trei săptămâni înainte de nuntă, pentru a vedea cum reacționează pielea și pentru a preveni posibile reacții adverse sau alergii. În funcție de rezultat, putem programa încă o ședință cu două-trei zile înainte de ziua nunții (sau a evenimentului) pentru a ne asigura că tenul va arăta perfect și machiajul se va așeza impecabil. Știm deja că secretul unui machiaj reușit este un ten sănătos, ca bază.

Pentru a folosi timpul prețios cât mai bine pe durata tratamentelor faciale, putem programa, în același timp, și o ședință de drenaj limfatic cu un aparat de presoterapie, precum BTL Lymphastim. Acesta stimulează detoxifierea organismului și relaxează întregul corp, astfel încât, dacă avem timp, este ideal să programăm o ședință pe săptămână în luna dinaintea evenimentului.

Cât ești de relaxat este un element-cheie în reușita evenimentul în care ai un rol principal, iar experiența cu oameni din medii și domenii diferite mi-a relevat că a te simți bine în corpul și în pielea ta sunt elemente esențiale în a atinge această stare, iar faptul că astăzi poți obține cu ușurință acest lucru, atunci când alegi să te pui pe primul-plan, este un beneficiu real al lumii moderne în care trăim.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii