Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Ziua Luptei împotriva Cancerului de Sân

La 1 octombrie 2020, Fundaţia Renaşterea organizează a 20-a ediţie a evenimentului de iluminare în roz a unei clădiri din Bucureşti - simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Cu acest prilej, Spitalul Clinic Colţea va fi iluminat în roz, culoarea speranţei, informează Agerpres.
cancer-la-san-1-oct

Prima clădire iluminată în roz, în 2001, la prima ediţie a evenimentului, a fost Ateneul Român, Fundaţia Renaşterea alăturându-se astfel Iniţiativei Mondiale de Iluminare în Roz ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân, notează Agerpres.

Câteva dintre clădirile reprezentative ale lumii care s-au îmbrăcat în culoarea speranţei au fost: Empire State Building din New York – SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai – China, Muzeul Britanic din Londra – Marea Britanie, Opera din Paris – Franţa.

Stabilită prin Legea nr. 273/2015 şi iniţiată de Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu membrii Comisiei pentru sănătate a Senatului; decretarea acestei zile are menirea de a încuraja cetăţenii, agenţiile guvernamentale, companiile private, organizaţiile non-profit, precum şi toate celelalte grupuri interesate să se alăture activităţilor ce au drept scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce românii pot face pentru a preveni cancerul de sân.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii