Cautare
, Editor Coordonator

Travel |
|

Ziua independenței. Vacanță cu rulota

O rulotă poate fi o idee nemaipomenită pentru o vacanță romantică sau aventuroasă, și asta nu doar pentru că evenimentele recente ne-au obligat să ne regândim planurile de concediu. Poți avea confortul de acasă în decorul pe care îl alegi tu. Rulota este declarația ta de independență.  
ER19_TOU_820_Gri_VeAsh_I_Presse_21_DSC02638

Tabbert Cellini

Germania este nu doar cel mai mare producător european de automobile, ci probabil și cel mai important fabricant de rulote de pe bătrânul continent. Compania Tabbert a acumulat 65 de ani de experiență în producerea de rulote de lux și se laudă cu un număr de inovații, printre care acoperișul foarte rezistent, un sistem electronic care minimizează balansul rulotei în cazul unor manevre evazive sau posibilitatea de a controla ambientul (lumină, căldură, aer condiționat) printr-o interfață dedicată. Modelul Cellini este vârful de gamă al germanilor – are pereți culisanți, un sistem de înaltă performanță de filtrare a apei, climatizare standard și posibilitatea de a se conecta la sistemele comunitare de apă și electricitate. Interiorul are finisaje premium, spații de depozitare generoase și ușor accesibile, bucătărie complet mobilată și utilată. Prețul pleacă de la 70.000 de euro.

Dethleffs Coco

Fondată în 1931, compania Dethleffs este primul producător german de rulote. Modelul Coco este poziționat la baza lanțului trofic, adică este mică, ușoară și practică. Cântărește 900 kg cu toate opțiunile, are 2,2 metri lățime și 4,6 metri lungime însă asigură tot confortul de care au nevoie doi călători care, să zicem, vor să urce, precum Calistrat Hogaș, pe drumuri de munte spre… piscurile Alpilor. Interiorul este amenajat în culori plăcute și forme fluide, iar grija evidentă pentru ergonomie nu dăunează deloc aspectului estetic. Suprafețele vitrate sunt impresionante ca număr și dimensiuni: avem două trape transparente, două ferestre mari laterale și una curbată în partea frontală, cu o perspectivă spectaculoasă. Până și baia are propria fereastră (dotare pe care n-o au multe apartamente din București). Preț: de la 22.300 euro.

Adria Astella

Una dintre cele mai frumoase rulote vine din Slovenia, de la o companie care se numește Adria și activează în domeniu din 1965. Cu o rețea de 20 de dealeri în toată Europa, slovenii au primit de 12 ori distincția Caravan of the Year și mai dețin șase premii pentru inovație. Astella, nava lor amiral, are o formă simplă și elegantă, cu uși mari pentru acces facil și un interior spațios și funcțional. Casa pe roți măsoară 8 metri lungime și 2,52 metri lățime și, în funcție de dotări, poate ajunge la o greutate de 3000 kg. Astella vine și cu o zestre bogată în materie de accesorii, printre acestea – un set de corpuri de iluminat pentru exterior. Frumusețea Astellei nu a rămas neremarcată, ea fiind recompensată în 2019 cu două premii europene pentru inovație. Prețurile pleacă de la 53.000 euro.

Eriba Touring 820

Replica europeană la Airstream, nava amiral de la Eriba măsoară 8,4 metri lungime, 2,36 lățime și 2,79 înălțime și cântărește 2050 kg (greutatea maximă admisă pe șasiu este de 2800 kg). E mare și frumoasă – anul trecut a câștigat prestigiosul premiu pentru design Red Dot. Odată ce este deconectată de la vehiculul care o tractează, rulota se așază pe cricuri hidraulice a căror înălțime se reglează automat, de la un buton. Sistemul ERIBA Smart Home ține sub control boilerul și sistemul de aer condiționat și afișează nivelul bateriei și al rezervoarelor de apă. Există un panou de control la interior, dar sistemul poate fi controlat și cu telefonul mobil, prin intermediul unei aplicații dedicate. Rulota oferă spațiu de dormit pentru patru persoane, iar paturile au deasupra lumini pentru citit cu port USB integrat pentru încărcarea aparatelor electronice.

Airstream Classic

În cultura urbană americană, rulotele Airstream sunt o instituție cu o valoare simbolică comparabilă cu a Fordului Mustang. Succesul pe care îl au se explică simplu prin faptul că, înainte de plecarea în vacanță, Airstream nu te pune în fața acelor alegeri dificile, cum ar fi ce luăm cu noi și ce (sau pe cine) lăsăm acasă: luăm tot și pe toți. Airstream este, de fapt, un autentic cămin american pe roți. În bucătărie avem cuptor cu microunde și cu convecție, hotă, frigider, congelator – toate inox, toate high-end. În baie, podeaua este încălzită, la fel și suportul de prosoape. Un sistem inteligent monitorizează puterea bateriilor, presiunea în anvelope, rezervorul de propan și pe cele de apă (potabilă și reziduală). Cu ajutorul aplicației dedicate, controlezi din telefon temperatura și lumina, și poți extinde sau retracta pereții culisanți. Dacă afară plouă sau e frig, rulota se transformă lesne în home cinema: o telecomandă face să coboare ecranul de 165 cm al proiectorului, iar sunetul îți gâdilă urechile din boxele Bose. You can leave your hat on… Prețurile pornesc de la 156.400 dolari.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii