FacebookTwitterLinkedIn

Candidatul democrat, Joe Biden, păstrează un avans constant de aproape opt procente în sondajele naționale în fața rivalului republican, Donald Trump, dar diferențele sunt mai mici în așa-numitele „state nehotărâte”, care pot decide învingătorul, iar surprizele nu sunt excluse, notează Radio România Actualități.

Semn al dezbinării extreme din societatea americană, comercianții din Washington și din alte orașe şi-au baricadat magazinele în așteptarea revoltelor celor care ar contesta rezultatul în noaptea alegerilor.

Președintele Trump și rivalul democrat, Joe Biden, au expus, într-o avalanșă de mitinguri electorale, mesaje finale drastic diferite. Donald Trump și-a energizat suporterii cu atacuri împotriva reporterilor și a oponenților politici. El a pretins că Joe Biden ar fi mental incapabil pentru președinție, clamând că fostul vicepreședinte ar face din stat o închisoare pentru a controla pandemia de coronavirus, dacă va fi ales.

Joe Biden: „Avem ocazia să punem capăt unei președinții care a divizat această națiune. Putem pune capăt unei președinții care a inflamat flăcările urii în întreaga țară. Când America votează, America este auzită. Când America va fi auzită, cred că mesajul va fie clar și sonor. Este timpul ca președintele Trump să își facă bagajele și să plece acasă.”