Cautare
, Contributor

Tech |
|

Zitec intră pe zona de mobile și blockchain 

Prin achiziția Under Development,  jucătorul de pe piața locală de dezvoltare software Zitec, își face intrarea în zona de mobile și blockchain.  
Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec

Anunțul tranzacției a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă astăzi, 24 noiembrie. Deși valoarea achiziției nu a fost prezentată, oficialii celor două companii au oferit alte detalii relevante.

Preluarea echipei Under Development Office ne va ajuta să accelerăm dezvoltarea capabilităților Zitec de a dezvolta soluții mobile, dar și să ne extindem paleta de servicii în zona de blockchain development, unde Udev are o vastă expertiză pe piață la nivel global și unde anticipăm proiecte interesante în perioada următoare. Suntem onorați de decizia clienților din portofoliul Udev de a continua colaborarea cu Zitec. În noua formulă  au acces la o echipă mai mare, cu expertiză crescută, care oferă servicii complete în zona digitală, de la consultanță și dezvoltare software, la UX și Digital Marketing”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.

Iulian Oprea, CEO Under Development, companie fondată în 2011 și care a înregistrat în ultimii trei ani vânzări de peste 1,5 milioane de euro, a adăugat faptul că lucrează deja alături de Zitec de doi ani de zile la proiecte din zona de mobile. Compania are în vedere dezvoltarea de aplicații web și aplicații mobile pentru clienți precum Carrefour, BRD, Medicover, Transavia, Auchan sau Gibraltar Blockchain Exchange, cu proiecte în diferite domenii precum transport, bancar, fintech, identitate digitală, lifestyle & entertainment.

Am colaborat foarte bine și a fost unul dintre motivele din spatele fuziunii. Abia așteptăm să lucrăm împreună la proiecte mult mai provocatoare și complexe. Cred că vom putea să ne dezvoltăm mai bine decât am fi făcut-o dacă rămâneam o companie independentă”, spune el.

Cu o cifra de afaceri de 7 milioane de euro în 2019 și aspirații către 10 milioane anul acesta, Zitec menționează faptul că noua divizie va lucra și pentru clienți mici care vor dori să-și dezvolte aplicații mobile sau să implementeze infrastructuri blockchain. 

Nu evităm contractele mici, de cele mai multe ori firmele mici au un potențial foarte mare de creștere pe zona aceasta. Acești clienți, deși reprezintă un risc mai mare la început, vin cu niște avantaje mari la pachet. Un startup vrea să folosească cele mai noi tehnologii, le adoptă mult mai rapid. Noi vrem să fim variați la acest capitol”, a spus Alexandru Lăpușan.

CEO-ul Zitec a adăugat faptul că în zona de blockchain noua divizie se va adresa mai mult companiilor internaționale, și mai ales spre cele din Europa, care doresc să execute programe pilot pe acest segment. ”Noi putem să-i ajutăm să meargă mai departe în producție”, spune Alexandru Lăpușan.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii