Cautare
, Contributor

IT |
|

Zitec estimează vânzări de peste 2 mil. euro

IT: Tabletele media și perifericele sunt pe un trend crescător
Afacerile Zitec, producători locali de aplicaţii online,  au înregistrat afaceri 1,4 milioane de euro în 2012, în creştere cu 25% faţă de 2011, iar pentru acest an Zitec prognozează un business de peste 2 milioane de euro.

Până anul trecut, când veniturile producătorului român s-au balansat, provenind 50% din ţară şi 50% din străinătate, Zitec realiza 80% din business în afara României. În prezent, compania are clienţi din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Olanda, Italia, România, Grecia, Cipru, Qatar, Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite. Mai mult decât atât, Zitec a şi investit în SUA, în două proiecte din San Francisco – HuddleHero.com şi Zipongo – şi în unul din New York (VideoPublishing.com).

Cea mai recentă investiţie a companiei a fost însă realizată pe piaţa locală, unde Zitec a preluat 30% din editura HAC!BD, creatoarea revistei de benzi desenate Harap Alb continuă.

Începand cu 2012, producătorul de aplicaţii a început o extinderea echipei, ajungând la un număr de 57 de membri la sfârşitul lui 2012 şi având ca obiectiv o echipă de 80 de persoane la sfârşitul acestui an.

,,Cele 1.200 de ore lucrate pe fiecare din cele 300 de proiecte realizate de Zitec de-a lungul timpului pot fi traduse în peste 350.000 de ore de dezvoltare software (echivalente cu timpul necesar pentru a ajunge la cea mai apropiată planetă care poate fi locuită, cu viteza luminii) sau în 20 de milioane de linii de cod scrise. Practic, în ultima decadă, compania a scris o linie de cod pentru fiecare cetăţean român”, a anunțat compania cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii