Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Zitec echilibrează balanța: 50% din venituri provin de pe piața locală

Alex_Lapusan.jpg
Dacă în 2010, 80% din cifra de afaceri a Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, era realizată din proiecte externe, în 2012 balanța s-a echilibrat, iar veniturile companiei au provenit în proporție de 50% de pe piața locală.

Compania a realizat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro anul trecut, mai mult cu 25% față de 2011, iar la baza înregistrării acestor rezultate financiare au stat diversificarea liniilor de activitate, precum și majorarea numărului de clienți din România, după cum spune Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

“Referitor la obiectivele pe care le avem în acest an precizez continuarea strategiei de creștere si diversificare, dar și realizarea unei noi investiții, de data aceasta într-un business local care urmărește să pătrundă și pe piața internațională”, a arătat Alexandru Lăpușan.

Acesta susține că strategia Zitec de a investi în start-up-uri străine, în special din SUA, a continuat anul anterior.  Astfel, Zitec și-a majorat investiția în Zipongo cu 100.000 de dolari, ajungând la o sumă totală de 170.000 de dolari alocată proiectului care se adresează celor care îşi doresc un stil de viaţă echilibrat şi adoptarea unei diete sănătoase. În plus, start-up-ul american în care Zitec deține o participație minoritară a încheiat, în vara trecută, o rundă de finanțare de tip Seed, în valoare de peste un milion de dolari.

Producătorul local de aplicații online a susținut în anul precedent și un alt start-up din Statele Unite, o platformă online dedicată amatorilor de sporturi, numită HuddleHero.com. Lansarea publică a acestei platforme este așteptată în această primăvară.

Pe plan local, Zitec a lansat, în 2012, reţeaua de marketing afiliat Zaff.ro, axată pe vânzarea de produse turistice, cum ar fi cazările la hoteluri, prin intermediul platformei HotelPeeps, pachetele de vacanţe, în parteneriat cu Happy Tour, şi biletele de avion, oferite de Paravion.ro.

Zitec a încheiat anul trecut cu o echipă cu 15 oameni mai mare comparativ cu 2011, ajungând la peste 60 de specialiști atât în tehnologii open-source, cât și în tehnologii Microsoft.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii