Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Ziarul „Financial Times” a fost cumpărat de japonezii de la Nikkei

Ziarul „Financial Times” a fost vândut de grupul britanic Pearson, care a deţinut această publicaţie aproape 60 de ani, pentru 844 de milioane de lire sterline (1,19 miliarde de euro), conform ft.com, preluat de MEDIAFAX.
Financial Times

Compania de media Nikkei, care deţine cotidianul „The Nikkei”, publicaţia japoneză de business cel mai bine vândută, cu 3,12 milioane de abonaţi, a reuşit să iasă învingătoare în urma acestor negocieri, în defavoarea rivalului german Axel Springer, un grup de media care şi-a dorit la rândul său să îşi includă în portofoliu ziarul „Financial Times”.

Nikkei a câştigat această „bătălie” după ce a transmis Pearson o ofertă de ultimă oră, în cuantum de 844 de milioane de lire sterline, pentru a prelua „Financial Times”.

Competiţia pentru preluarea „Financial Times” s-a transformat într-un duel între Nikkei şi Axel Springer, două grupuri care doresc să îşi dezvolte prezenţa la nivel internaţional şi în special pe piaţa media de limbă engleză.

În acest sens, Axel Springer a fost în discuţii cu Pearson timp de aproape un an, în timp ce Nikkei şi-a arătat interesul pentru Financial Times abia în ultimele cinci săptămâni. Însă compania germană a ştiut că a fost învinsă de Nikkei cu doar 15 minute înainte să fie anunţată tranzacţia cu grupul japonez, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Financial Times, pe site-ul publicaţiei.

Tranzacţia dintre Pearson şi Nikkei vizează versiunea tipărită a Financial Times, site-ul FT.com şi titluri precum The Banker şi Investors Chronicle, dar nu include sediul central al Financial Times Group din Londra şi nici participaţia deţinută de Financial Times Group (50%) în The Economist Group, editorul revistei The Economist.

Citeste CUM S-AU MIȘCAT BANII BISERICII ORTODOXE ROMÂNE ÎN 2014!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii