FacebookTwitterLinkedIn

În ziarul „Informația Zilei” din Satu Mare au apărut 167 machete publicitare, în cele cinci luni monitorizate de Alfa Cont, reprezentând „urări de sărbători” ale diferitelor primării din comune și localități din județ, anunțuri de licitații publice, de angajare sau machete de promovare a evenimentelor organizate de aceste consilii locale. Suma totală atrasă de „Informația Zilei”, calculată la rate card, se ridică la 39.244 euro.

Pe locul secund în topul realizat de „Forbes România”, pe baza monitorizărilor Alfa Cont, se află ziarul „Zi de Zi Mureș” din Târgu Mureș, cu un buget de publicitate de 36.946 euro (rate card). Ziarul din Târgu Mureș a reușit să publice 176 de anunuțuri publicitare, atât de la primăria din capitala județului, cât și din diferite localități: Luduș, Reghin, Ceuașu de Câmpie, Aluniș.

Citește AICI mai multe despre publicitatea primăriilor în ziare

„Informația Zilei” din Baia Mare a vândut spații de publicitate către primării în valoare burtă de 26.430 euro, reprezentând 142 de machete cu anunțuri și mesaje de promovare a diferitelor acțiuni ale administrațiilor locale.

Alte ziarele cu venituri de publicitate importante din partea primăriilor: „Observator de Constanța” – 22.675 euro, „Unirea” din Alba Iulia” – 21.033 euro, „Transilvania Expres” – 16.803 euro și „Viața Liberă” – 15.474 euro. Toate cifrele sunt calculate la tarifele-listă de publicitate.