FacebookTwitterLinkedIn

În perioada ianuarie – martie 2016, „Jurnal Arădean” a avut o medie de vânzări de 12.738 exemplare pe ediție, potrivit declarațiilor de difuzare publicate de Biroul Român de Audit Transmedia. Publicația din Arad se detașează net în vânzări de restul titlurilor locale monitorizate de BRAT.

Pe locul secund se află tot un titlul aparținând companiei Russmedia Press, cotifianul de limbă maghiară „Bihari Naplo”, cu o medie de 9.929 exemplare pe ediție. Russmedia Press a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 3,69 milioane euro și a raportat un profit net de 609.800 euro, conform bilanțului financiar depus la Ministerul Finanțelor Publice (calculat de „Forbes România” la cursul mediu de 4,44 lei/euro.)

Cel de-al treilea ziar local ce depășește pragul de 9.000 de exemplare este „Tribuna” (Sibiu), cu o medie de 9.334 exemplare vândute pe ediție.

De remarcat că sunt multe ziare locale cu vânzări mai mari decât cotidienele naționale „România liberă”, „Adevărul” sau „Jurnalul Național”.

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).