FacebookTwitterLinkedIn

Marți, acțiunile companiei au crescut cu până la 85%, în prima zi de tranzacționare pe bursa din Hong Kong, de la 2,76 de dolari la 4,95 de dolari, potrivit Fortune. Astfel, valoarea netă a lui Zhong Shanshan a ajuns la 59 miliarde de dolari, valoare înregistrată marți dimineață, depășindu-l pe Jack Ma, fondatorul gigantului de comerț electronic Alibaba, care valorează 57 de miliarde de dolari și Pony Ma, fondatorul gigantului tehnologic Tencent, a cărui avere ajunge la aproximativ 52 de miliarde de dolari. Temporar, Zhong Shanshan a fost cel mai bogat om din China.

Zhong a fondat Nongfu Spring în 1996 în orașul Hangzhou din estul Chinei, devenind cel mai important distribuitor de apă îmbuteliată din China. În 2018, compania controla 26,4% din sectorul apei îmbuteliate din China.

Creșterea provine, în mare parte, din lipsa de acces a Chinei la apă potabilă de la robinet. În 2016, Ministerul Resurselor de Apă din China a declarat că peste 80% din apa subterană a țării nu este bună de băut, ceea ce înseamnă că cetățenii trebuie să fiarbă apă sau să cumpere apă îmbuteliată.

Industria apei îmbuteliate este, de asemenea, extrem de profitabilă, iar Nongfu face un profit de aproximativ 60% din fiecare sticlă de apă pe care o vinde.

Potrivit Bloomberg, 68 de acționari vor deveni milionari după listarea pe bursă a companiei lui Zhong, inclusiv mai mulți membri ai familiei acestuia.