Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Zentiva raportează un profit net în scădere cu 9,6 procente, în primele nouă luni

Conform raportului financiar al companiei, în perioada ianuarie – septembrie 2020, producătorul de medicamente Zentiva a înregistrat o scădere atât a profitului net, cât și a cifrei de afaceri.
shutterstock_249577183

Motivul principal al acestor scăderi îl reprezintă impactul nefavorabil al pandemiei asupra portofoliului de produse vândute în segmentul de spitale, se arată în raportul financiar al companiei, informează news.ro.

Astfel, „Zentiva a avut o cifra de afaceri de 401 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, cu 1% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2019. Profitul operaţional pe primele nouă luni a fost de 57,5 milioane lei, în scădere faţă de perioada anterioară cu 9,6%, în principal pe fondul impactului nefavorabil al Covid-19 asupra portofoliului de produse vândute în segmentul de spitale, cauzat de limitarea numărului de pacienţi trataţi în acestă perioadă”.

Sicomed Bucureşti a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti. Începând cu data de 24 ianuarie 2006, societatea şi-a schimbat denumirea din Sicomed SA în Zentiva.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii