FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul se va derula prin intermediul Fundației Conservation Carpathia și va ajuta la refacerea zonei afectate de tăieri la ras pe mai multe hectare.

„Suntem o companie producătoare de medicamente, misiunea noastră fiind creșterea accesului la medicamente. Ne desfășurăm activitatea în acest sens, și mai mult, acționăm pentru protejarea planetei. Este primul nostru proiect de această anvergură, în urma plantării celor 20000 de copaci estimăm că se vor împăduri aproximativ 5-6 hectare de pădure. Acest proiect, pe lângă reducerea impactului asupra mediului, reprezintă și un suport pentru comunitățile locale”, a explicat Simona Cocoș, director general ZENTIVA România și Republica Moldova.

Finalizarea procesului de plantare a celor 20.000 de puieți se estimează că va avea loc în prima jumătate a anului 2021.

La recomandarea specialiștilor de la Fundația Conservation Carpathia, pentru a asigura o compoziție corespunzătoare a pădurii, ținând cont de toate provocările zonei și evoluția în timp a pădurilor în contextul schimbărilor climatice, reconstrucția ecologică va fi realizată prin plantarea de specii de fag și molid.

„Reconstruirea pădurilor din Munții Făgăraș după pagubele din ultimii 15 ani este o sarcină extrem de importantă pentru toți oamenii care trăiesc în aval de acești munți. Pădurile oferă protecție împotriva inundațiilor și alunecărilor de teren, pădurile asigură o alimentare constantă cu apă, iar pădurile au un impact pozitiv important asupra climei la nivel local. În vremuri de schimbări climatice, pădurile sănătoase devin un atu esențial pentru toate comunitățile din jurul munților. Astfel, ne bucurăm de sprijinul primit din partea ZENTIVA și de faptul că împărtășim pasiunea și grija pentru natură și oameni”,  a declarat la rândul său Christoph Promberger, director executiv în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Pe plan național, anul trecut grupul ZENTIVA a plantat alți 7.000 de arbori. Iar la nivel european, în toamna acestui an, grupul a implementat un proiect de reabilitare cu 4.500 de copaci a unui parc național din Portugalia, fiecare copac fiind plantat pentru și în numele fiecărui angajat din grup, pentru a le mulțumi pentru implicarea lor.