FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacționarea acțiunilor companiei imobiliare austriece a început la ora 8:00 (ora României) pe piața principală a Bursei de Valori din Varșovia. Aceasta este cea de-a doua listare a companiei austriece din domeniul imobiliar – grupul este listat și la Bursa din Viena – și nu implică emisiunea de noi acțiuni.

Grupul Erste este compania financiară care intermediază acțiunile Immofinanz pe bursa din Varșovia. În zilele următoare sunt programate numeroase întâlniri cu investitori instituționali din Polonia.   

Află care sunt cei mai noi cinci chiriași din clădirile deținute de Immofinanz în România

„Această listare pe bursa din Varșovia arată angajamentul nostru pentru regiunea Europei Centrale și de Est. Immofinanz este o companie imobiliară est-europeană. Portofoliul nostru de 10,5 miliarde de euro este distribuit pe suprafețe aproximativ egale în Estul și Vestul Europei. În acest moment, câștigurile noastre sunt semnificativ mai mari în Europa de Est față de cea din vest”, explică Eduard Zehetner, CEO Immofinanz Group.

Află ce venituri din chirii a înregistrat Immofinanz în România în anul financiar 2012/13

Pe lângă Austria și Germania, alte piețe cheie pe care Immofinanz Group este prezent sunt Rusia, Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria. „Piețele din Europa de Est și expertiza companiilor austriece din aceste regiuni au fost adesea subestimate sau criticate în regiunea anglo-americană, odată cu începutul crizei economice. De prea multe ori se observă o lipsă de motivare în a examina diferențele dintre țări, mărimea lor, datoria națională și politicile lor economice. Numeroase persoane trec astfel cu vederea că această regiune se află încă într-un proces de creștere mult mai pronunțat comparativ cu regiunea Europei de Vest, iar economiile au ponderi ale datoriilor mult mai scăzute”, spune Zehetner. „IMMOFINANZ este încrezătoare în această creștere pe termen lung și în potențialul ei viitor, de aceea, investește în numeroase proiecte de dezvoltare în Europa Centrală și de Est. Oportunitățile vor fi tot mai numeroase odată cu creșterea gradului de conștientizare al Uniunii Europene privind responsabilitățile sale în regiune.”

Vezi cât a vândut Adama, dezvotator rezidențial deținut de Immofinanz, din faza a doua a ansamblului Edenia Titan, aflată în prezent în construcție

Activitățile Immofinanz Group sunt concentrate în Polonia pe sectoarele premium de retail și clădiri de birouri din Varșovia, dar și pe centre de retail din principalele regiuni ale țării. Compania construiește în prezent complexul Tarasy Zamkowe, aflat în centrul orașului Lublin, destinat cumpărăturilor dar și activităților de divertisment, relaxare și recreere, cu o suprafață închiriabilă de 38.000 de metri pătrați. Nimbus, un alt proiect dezvoltat în Varșovia, este o clădire premium de birouri aflată într-o zonă cu terase verzi, ce dispune de o suprafață închiriabilă de 19.000 de metri pătrați .Katowice, cea de-a treia fază a proiectului rezidențial Dębowe Tarasy este în prezent în curs de dezvoltare.   

Immofinanz Group plănuiește, de asemenea, extinderea în Polonia a mărcii sale de retail STOP.SHOP. Aceste parcuri de retail sunt situate în apropierea marilor centre cu o populație cuprinsă între 30.000 și 150.000 de locuitori. Rețeaua STOP.SHOP. este prezentă momentan în 44 de amplasamente din Europa Centrală, inclusiv în Polonia.