Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Zeci de mii de vizitatori au participat la Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor, fenomenul cultural ce se desfășoară anual în România și în toată Europa, și-a încheiat, în noaptea de 19 spre 20 mai, cea de-a XIV-a ediție. 50 de muzee și alte organizații culturale prietene ale Nopții Muzeelor din București și peste 90 de complexe muzeale din toată țara au oferit publicului vizitator o varietate amplă de evenimente concepute special pentru seara de 19 mai.
afis Noaptea Muzeelor

Fiecare complex muzeal participant a încercat să-și suprindă vizitatorii pregătindu-le expoziții diferite dar și activități culturale conexe.

De exemplu, Muzeul Național de Geologie și-a întâmpinat cei 11.100 de vizitatori cu un program de vizitare special, cum ar fi venisajul expoziției „Centenar Geologic”.

La Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, cei 1.610 de vizitatori au fost purtați, pe ritmuri de jazz, într-o călătorie pe Dunăre.

2.778 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, care a  pregătit o expoziție în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București, Hărțile Timpului care își propune să redefinească relația între artă și știință.

Muzeele Municipiului București au numărat 13.250 de vizitatori, iar Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” peste 10.000. Alți 1.333 de vizitatori s-au plimbat până la Ferma Animalelor, în Pantelimon.

Din țară, s-au raportat 5.800 de vizitatori la Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj și la Muzeul Farmaciei și 4.000 la Muzeul de Artă Cluj. Muzeul Buzău și colecțiile externe au primit 3.770 de vizitatori.

La Iași, Complexului Muzeal Național „Moldova”, Muzeul Științei și Tehnicii „Stefan Procopiu” au avut 4.720 de vizitatori, Muzeul Etnografic al Moldovei – 2.780, Muzeul de Artă – 2.530, Muzeul de Istorie a Moldovei – 3.750, Muzeul Unirii – 6.055, Palatul „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa – 1.850, Târgul Meșterilor Populari, din fața Palatului Culturii – aproximativ 10.000 de persoane.

Și anul acesta, după succesul înregistrat la ediția trecută, peste 3.200 de exploratori au folosit aplicația Questo pentru a descoperi 30 de muzee din România. Cele mai populare tururi au fost:

1. Cimitirul Bellu – peste 1000 de utilizatori

2. Muzeul Antipa – peste 500 de utilizatori

3. Complexul Muzeal Bistrița – peste 250 de utilizatori

4. Palatul Culturii – peste 230 de utilizatori

5. Muzeul de Artă Baia Mare – peste 170 de utilizatori

Deși Noaptea Muzeelor s-a încheiat, muzeele își așteaptă în continuare vizitatorii, inclusiv cele care nu au participat la circuitul muzeal al acestei ediții.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii