Cautare
, Staff

Telecom |
|

Zece studenți români au urmat un training specializat la sediul central al companiei Huawei din China

Huawei România, furnizor de soluții în domeniul IT&C, a trimis zece studenți (opt din București, doi din Republica Moldova) la sediul central al companiei din Shenzen, în China, în perioada 18 august – 2 septembrie, în cadrul proiectului Huawei Seeds for the Future de anul acesta.
Huawei Seeds for the Future

Prin intermediul acestui program care se află la cea de-a patra ediție, studenții înscriși la facultățile cu profil tehnic și nu numai, au urmat un training de specializare în China, la sediul central al Huawei, în urma căruia și-au însușit atât noțiuni teoretice, cât și practice.

Astfel, în prima săptămâna a programului, la Beijing, aceștia au participat la cursuri intensive de limbă și cultură chineză și au vizitat obiectivele turistice și istorice ale orașului, familiarizându-se astfel cu o parte importantă a culturii chineze.

În cea de a doua săptămâna a călătoriei lor, studenții s-au mutat la Shenzhen, în campusul Huawei Academy. La sediul central al Huawei, studenții au primit sfaturi și consultanță din partea specialiștilor companiei și au avut acces la tehnologiile din laboratoarele Huawei.

În urma ediției de anul acesta, trei din cei zece studenți au fost angajați în cadrul companiei Huawei România.

Programul Huawei Telecom Seeds for the Future este sprijinit de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerului Societății Informaționale, dar și de cele mai mari universități din țară.

”Prin continuarea acestui program, ne dorim să le oferim studenților atât o experiență interculturală, cât și accesul la tehnologiile Huawei. Practic, principalele obiective pe care le urmărim prin proiectul Huawei Seeds for the Future constau în îmbunătățirea educației din domeniul IT, armonizarea cunoștințelor teoretice cu cele practice și susținerea tinerilor într-adevăr pasionați de domeniul IT”, a spus Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei România.

Foto credit: Mihnea Ratte

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii