Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

În zece ani de la listarea la BVB, Fondul Proprietatea a atras peste 1,8 miliarde de dolari sub forma de noi investiţii străine de portofoliu în România

Fondul Proprietatea anunţă că a atras peste 1,8 miliarde de dolari sub forma de noi investiţii străine de portofoliu în România, în cei zece ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar volumul tranzacţiilor cu acţiuni FP a reprezentat 35% din volumul total de acţiuni tranzacţionate pe BVB în perioada 2011-2020, informează News.ro.
Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea sărbătoreşte zece ani de la listarea pe Bursa de Valori Bucureşti.

„Comitetul Reprezentanţilor salută eforturile depuse de Franklin Templeton în calitate de administrator al Fondului Proprietatea în ultimii zece ani. Fondul nu numai că a generat randamente excelente pentru acţionarii săi, dar, sub administrarea profesionistă şi atentă a administratorului de fond, a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei de capital din România.

Eforturile administratorului în vederea îmbunătăţirii guvernanţei corporative şi a transparenţei în companiile din portofoliul Fondului au avut un efect pozitiv pe piaţa de capital locală. Comitetul Reprezentanţilor în cooperare cu Franklin Templeton au deschis calea în această direcţie şi continuă să creadă că această abordare fermă va aduce beneficii tuturor părţilor interesate în viitor”, a declarat Piotr Rymaszewski, preşedinte al comitetului reprezentanţilor al Fondului Proprietatea, conform News.ro.

Între 2011-2020, FP s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai tranzacţionate acţiuni la BVB şi pe locul cinci in clasamentul celor mai mari companii cotate la BVB, reprezentând aproape 7% din capitalizarea totală a pieţei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii