FacebookTwitterLinkedIn

Listarea obligațiunilor vine după ce compania a derulat un plasament privat de obligațiuni prin care a atras de la investitorii din piața de capital fondurile necesare dezvoltării rețelei de Stații de Plată la nivel național și internațional și diversificării serviciilor.

„De la începutul anului am continuat să finanțăm economia, iar emisiunile de obligațiuni și titluri de stat au fost unele dintre instrumentele cele mai des folosite pentru acest lucru. Valoarea tuturor emisiunilor de obligațiuni corporative și a titlurilor de stat listate de la începutul anului depășește un miliard de euro, fonduri care susțin dezvoltarea economiei. Ne bucurăm că SelfPay a ales piața de capital pentru a-și pune în aplicare planurile de extindere la nivel național și internațional. Mult succes!”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Pentru SelfPay, emisiunea de obligațiuni și listarea acestora pe piața de capital înseamă nu doar finanțare pentru planurile de extindere locale și internaționale, ci și un imens capital de încredere din partea investitorilor. Înseamnă intrarea în liga mare a afacerilor cu ADN 100% românesc”, a declarat Adrian Badea, Directorul General SelfPay.

Plasamentul privat pentru obligațiunile SelfPay a avut loc la începutul lunii iunie 2021. Compania a emis un număr de 30.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 euro și o dobândă de 5,5%, cu data scadenței la 16 iunie 2026. În cadrul plasamentului au subscris 99 de investitori, iar subscrierea minimă a unui investitor a fost de 200 de obligațiuni, respectiv 20.000 de euro. Plasamentul privat și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

ZebraPay a înregistrat în 2020 venituri de 112,5 milioane de lei, o creștere de 23% față de 2019 când a înregistrat venituri de 91,5 milioane de lei, iar profitul net al companiei a crescut de la 1,1 milioane de lei în 2019 la 4,5 milioane de lei.

Pentru 2021, compania prognozează o creștere a veniturilor cu 15%, până la 129,9 milioane de lei, iar pentru 2022 până la 167,3 milioane de lei.

ZebraPay a fost fondată în 2009 și este în prezent liderul pieței locale de automate de plăți, cu peste 5.700 de Stații de Plată SelfPay în peste 1.000 de localități de pe întreg teritoriul țării. Stațiile de Plată SelfPay oferă posibilitatea de a plăti mai mult de 200 de servicii (inclusiv facturi la utilități, televiziune, internet, telefonie, taxe și impozite), atât cu numerar, cât și prin metode de plată electronice.