Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Lifestyle |
|

Zebra de pe Abbey Road, din Londra, este revopsită pe timp de carantină

Abbey Road, trecerea de pietoni devenită celebră o dată cu albumul, din 1969, cu același nume al trupei Beatles este revopsită, în timp ce străzile Londrei sunt goale din cauza pandemiei Coronavirusului, potrivit The Guardian.
abbey road

Un echipaj de întreținere a străzilor din Londra a adăugat un strat proaspăt de vopsea peste zebra de pe Abbey Road, pe 24 martie, la o zi după ce prim-ministrul, Boris Johnson, a dispus ca Marea Britanie să intre în carantină, în încercarea de a stopa răspândirea virusului.

„Aceasta este o traversare foarte aglomerată și am revopsit marcajele pentru a spori vizibilitate și siguranța, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Angajații noștri urmează sfaturile guvernului privind limitarea răspândirii Covid-19, inclusiv distanțarea socială și igiena mâinilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Westminster City Council.

Guvernul a inclus zebra de pe Abbey Road în patrimoniul național, în 2010. Drept urmare, modificările se pot face doar cu aprobarea autorităților locale.

„Această trecere de pietoni din Londra nu este nici castel, nici catedrală, dar, datorită trupei Beatles și a unei ședințe foto de zece minute într-o dimineață de august, în 1969, își revendică locul în patrimoniul nostru”, a spus John Penrose, ministrul de atunci pentru turism și patrimoniu.

Fotografia de copertă pentru albumul Abbey Road a fost făcută la ora 11.35, în dimineața zilei de 8 august 1969, în timp ce John Lennon, George Harrison și Ringo Starr au luat o pauză de la finalizarea pieselor „I Want You (She’s So Heavy)” și „The End”, iar Paul McCartney și-a întrerupt lucrul la „Oh! Darling”. Astfel, fotograful Iain Macmillan i-a surprins pe membrii trupei stând în picioare, în mijlocul străzii, ca și când ar urca treptele unei scări. Având în vedere traficul intens, nu a avut timp să tragă decât șase fotografii pe camera sa Hasselblad. Paul McCartney a decis ca cea de-a patra imagine să fie fotografie de copertă pentru noul album.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii