Cautare
, Contributor

Transport |
|

Zborurile supersonice pentru pasageri s-ar putea relua din 2029

Zborurile supersonice de pasageri au fost oprite în 2003, când Air France și British Airways au retras avioanele Concorde.
overture

Zborurile de pasageri cu avioane supersonice ar putea fi reluate în următorii ani, după ce compania aeriană americană United a anunțat planurile sale de a cumpăra 15 noi avioane de transport supersonice pentru a le introduce în circulație în 2029, transmite BBC.

Noua aeronavă, denumită Overture, va fi produsă de o companie din Denver, numită Boom, care nu a testat până acum un avion supersonic.

Zborul supersonic este atunci când un avion călătorește mai repede decât viteza sunetului, cu viteză mai mare de 1.060 km/h. Un avion tipic de pasageri poate zbura cu aproximativ 900 km/h, dar se așteaptă ca noul avion Overture să atingă viteze de 1.805 km/h – cunoscut și sub numele de Mach 1.7.

Cu această viteză, timpul de călătorie pe rutele transatlantice, cum ar fi Londra către New York, poate fi redus la jumătate. Overture ar fi capabil să facă această călătorie în doar 3,5 ore, cu trei ore mai puțin decât o aeronavă tradițională, transmite compania Boom.

Cu toate acestea, există două preocupări majore cu privire la călătoriile supersonice ale pasagerilor: zgomotul și poluarea.

Producătorul, Boom Supersonic, declară însă că aceste avioane supersonice vor avea emisii reduse de carbon, pentru că vor folosi combustibil sustenabil.

În ceea ce privește zgomotul produs, compania s-a declarat încrezătoare că avioanele sale nu vor face un zgomot mai puternic decât alte avioane moderne de pasageri. De asemenea, speră că va aduce îmbunătățiri în proiectarea aeronavelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii