Cautare
, Contributor

Travel |
|

Zbor ca în Ferrari: scaune de mașină sport pentru cursele aeriene postpandemie

Noile rigori în materie de siguranță sanitară în cursele aeriene ar putea avea și un efect pozitiv: pasagerii ar putea avea în avion cabine individuale cu scaune asemănătoare celor din mașinile sport.
Single-Row-Studio-Shot-1800-x-...

Factorydesign, un atelier de design din Londra, printre ai cărui clienți se numără companii aeriene precum Etihad, Lufthansa, British Airways sau Delta Airlines, dar și producătorii de avioane Boeing și Airbus, vine cu o propunere de reorganizare a spațiului interior al avioanelor, în conformitate cu noile rigori de siguranță impuse de pandemie.

Denumit Air Lair, conceptul nu doar limitează contactul călătorilor între ei, dar exploatează foarte eficient interiorul unui avion obișnuit, așezând pasagerii pe două niveluri, ca într-un fagure de miere.

Fiecare pasager are o „cabină individuală” perfect delimitată față de pasagerii din lateral, de deasupra și din față. În laterale există posibilitatea ca spațiile să fie izolate complet prin geamuri din sticlă sau plastic. Fiind vorba de o zonă personală, privată, fiecare pasager își poate configura propriile condiții de lumină și temperatură fără să îi afecteze în vreun fel pe vecini.

La nivelul inferior, accesul se face ca într-o mașină sport, în timp ce la nivelul superior accesul seamănă cu acela într-un vehicul 4×4 pregătit pentru off-road, explică designerii. Aceștia consideră că anumite dotări obișnuite de la scaunele auto – încălzire sau masaj – ar putea fi incluse în conceptul Air Lair pentru Clasa Business sau First Class.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii