FacebookTwitterLinkedIn

Am urcat cu liftul până la Neoclinique, unde șampania din pahare și zâmbetele celor de la recepție te invitau nestingherite, într-un cabinet stomatologic. Urma să aflu care sunt pașii care fac parte din procesul rapid și plăcut de consultație estetică oferit de Neoclinique, ce are ca rezultat proba fizică a zâmbetului individualizat, realizat de specialiștii clinicii stomatologice.

De la începutul acestui an, Neoclinique oferă servicii de stomatologie într-o singură zi, cu ajutorul sistemului computerizat CAD/CAM CEREC. Utilizat de medici pentru a realiza în cabinet lucrări de protetică dentară pentru pacienții care au foarte puțin timp la dispoziție, eliminând toți pașii clasici neplăcuți: amprente, probe, multe vizite la stomatolog.

Consiliere dedicată pe tot parcursul tratamentului

Un lucru care mi s-a părut demn de reținut este că primele două ședințe sunt de cunoaștere și de compatibilizare, în care pacientului i se explică tot ceea ce urmează să se întâmple. Neoclinique oferă consiliere dedicată, cu ajutorul KPG (Key Patient Guide), un concept nou în stomatologie și un pas important către soluții și servicii idealiste oferite pacientului.

15202632_1185907991462917_6070948930834103356_n

În ce constă propriu zis consultația de estetică dentară?

Primul pas din acest proces îl constituie discuția problemelor și dorințelor pacientului cu specialistul, consultația clinică, dar și efectuarea unei radiografii panoramice și a unui set de fotografii în scop medical. Aici trebuie să știți că radiația emisă de o astfel de radiografie este de același calibru ca cea emisă pe durata unui zbor București – Paris, deci neinvazivă.

Cel de-al doilea pas implică o discuție cu specialistul despre planul propus de acesta, vizualizarea simulării digitale a zâmbetului ideal, realizat cu ajutorul DSD (Digital Smile Design), dar și aplicarea fizică a fațetelor de compozit exact ca în simularea digitală, fațete dentare ce vor fi precum un test drive, arătându-i pacientului rezultatul final.

Factorul wow însă îl constituie faptul că, începând cu luna decembrie 2016, Neoclinique va fi prima si singura clinica din lume care va înlocui seringa clasică folosită pentru anestezie, cu un sistem computerizat de anestezie locală, fără durere, confortabil 100% pentru pacient, eliminând astfel din start frica de injecția clasică, mersul la stomatolog devenind relaxant.