Cautare
, Redactor Forbes România

Auto |
|

Yves Caracatzanis este numit Președinte-Director General al AVTOVAZ, începând cu 1 iunie 2018

Alliance Rostec Auto BV anunță astăzi promovarea lui Yves Caracatzanis pe postul de Președinte-Director General al AVTOVAZ, începând cu 1 iunie 2018.
 aboneaza-te
072 core Dacia 1

Nicolas Maure își păstrează poziția de Președinte-Director General al AVTOVAZ până pe 31 mai 2018 și va continua să monitorizeze redresarea financiară a companiei, precum și implementarea planului strategic al Groupe Renault, în calitate de Senior Vice-President Groupe Renault, Director de Operațiuni al Regiunii Eurasia și, începând cu 2 aprilie 2018, Vice-Președinte al Consiliului de Administrație al AVTOVAZ.

Yves Caracatzanis este în prezent Director General Groupe Renault România, unde coordonează toate activitățile comerciale și industriale. Este și Președinte-Director General al Automobile Dacia SA, una din mărcile auto cu cel mai rapid ritm de creștere din Europa și cea mai mare companie privată din România.

În cadrul parcursului său, Yves Caracatzanis a ocupat anterior pozițiile de Director Industrial al Regiunii Eurasia și Director Supply Chain Groupe Renault. Și-a început cariera în Renault în 1992.

„AVTOVAZ își continuă planul de redresare, îmbunătățindu-și considerabil vânzările și rezultatele financiare în 2017”, a declarat Serguei Skvortsov, Președintele Consiliului de Administrație al  AVTOVAZ. „Mulțumirile mele sincere lui Nicolas Maure pentru contribuția sa la performanța AVTOVAZ. În ciuda incertitudinilor actuale, compania este pe calea cea bună pentru redresarea sa financiară. Cu Yves Caracatzanis, prevedem continuarea creșterii vânzărilor LADA în Rusia și în străinătate, optimizarea costurilor în intern și a colaborării cu furnizorii, precum și reînnoirea gamei de vehicule LADA în scopul implementării planului strategic al AVTOVAZ pe termen mediu.”

„AVTOVAZ are un rol cheie în planul strategic Drive the Future al Groupe Renault”, a declarat Nicolas Maure, Vice-Președintele Consiliului de Administrație al AVTOVAZ și Președintele Regiunii Eurasia a Groupe Renault, grup care deține participarea majoritară în Alliance Rostec Auto BV, o întreprindere comună ce controlează AVTOVAZ. „Cu Yves Caracatzanis, vom continua  strategia de dezvoltare stabilită și vom reuși să răspundem provocărilor pe termen scurt. Suntem optimiști în ceea ce privește viitorul pieței ruse pe termen lung și al AVTOVAZ, primul constructor auto național.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii